https://www.mfb.hu/maganszemelyek/lakossagi-energiahatekonysagi-hitelprogram-t32-p32?utm_source=o2hir&utm_medium=banner&utm_campaign=1805-LAK
Társukat rabolták ki

Társukat rabolták ki

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt két hajléktalan személlyel, egy férfival és egy nővel szemben, akik 2016 decemberében Győrben harmadik társukat bántalmazták és kirabolták.

A vádirati tényállás szerint a sértett egy garázsban lakott, ahol – alkalmi kapcsolat lévén – időnként meglátogatta őt a vádlott nő.

2016 decemberében egy éjjeli órán is a sértett nő kopogtatott a sértettnél, aki ajtót nyitott. Az ajtóban a nőismerősén kívül azonban egy másik férfi is állt, aki pulóverénél fogva azonnal kirántotta a helyiségből a sértettet. A földön fekvő férfit ezt követően a két hajléktalan elkövető ütni és rugdosni kezdte, közben pedig azt kérdezgették tőle, hol van a pénze.

Mivel a sértett nem válaszolt, a férfi elkövető rátérdelt a földön fekvő sértettre, míg női társa átkutatta a helyiséget. A sértett pénztárcáját a párna alatt meg is találta, abból 6.500 forintot magához vett, majd társával együtt távoztak a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében arcának és orrának többszörös zúzódását szenvedte el, mely sérülések nyolc napon belül gyógyultak. A bántalmazás jellege miatt azonban súlyosabb, csonttöréses sérülések is kialakulhattak volna a sértettnél.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakat rablás bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. Az alkalmazandó büntetési tétel 11 évig terjedő szabadságvesztés.

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.