https://www.mfb.hu/maganszemelyek/lakossagi-energiahatekonysagi-hitelprogram-t32-p32?utm_source=o2hir&utm_medium=banner&utm_campaign=1805-LAK
Új logisztikai bázis Tatabányán

Új logisztikai bázis Tatabányán

A Trans-Sped Kft. hatezer négyzetméteres, fűthető és hűthető csarnokot adott át a Tatabánya-Környe Ipari Parkban csütörtökön, az egymilliárd forintból megvalósult beruházás a szomszédos japán AGC autóüveggyár raktárigényét elégíti ki.

Fülöp Szabolcs, a Trans-Sped cégcsoport ügyvezetője elmondta, a társaság nyolc éves, összesen 2 milliárd forint összegű raktározási és szolgáltatási szerződést kötött a AGC Glass Hungary Kft-vel. A most megépült raktárbázis az autóüveggyártó csehországi raktárait váltja ki. Mivel a gyártól néhány száz méterre található, biztosítja a termelés rugalmas ellátását, valamint a késztermék raktározását.
Haluza Zoltán, az AGC logisztikai igazgatója hozzátette, három csehországi raktárat váltottak ki a tatabányai beruházással. A vállalat 2017 júniusától csehországi síküveggyára és tatabányai telephelye között a szállítmányozást is magyar cégekre bízza. A havonta 4000 kamionnyi fuvar felét a Trans-Sped végzi majd.
Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP), Tatabánya polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat a Környével közös közigazgatási területen lévő ipari park fejlődésével párhuzamosan 100 millió forintot meghaladó ráfordítással felújítja a park fő közlekedési útjait, illetve a Modern városok program keretében új feltáró utakat létesít.
A magyar tulajdonú, debreceni központú Trans-Sped Kft. országos irodahálózattal rendelkezik, fedett raktárkapacitása meghaladja a 180 ezer négyzetmétert. Kamionjainak száma 2017 végére meghaladja a kétszázat, a munkatársak száma pedig a 750-et. A társaság 2016-ban 16 milliárd forintos árbevételt ért el.

 

(MTI)

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.