http://www.kultkupa.hu
3 embercsempész, 16 illegális bevándorló

3 embercsempész, 16 illegális bevándorló

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei 2016. április 23-án éjjel ellenőriztek egy Nissan típusú személygépjármű vezetőjét, illetve utasait az M1-es autópálya 162. kilométerszelvényénél. Az intézkedéskor megállapították, hogy A. S. 26 éves és S. M. S. 31 éves angol állampolgárok 11 külföldi személyt (4 szír és 7 afgán állampolgárt) akartak illegálisan Ausztriába szállítani.

A rendőrök a két férfit elfogták és embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára előállították. A nyomozók a gépkocsi vezetőjét és az autóban mellette helyet foglaló társát gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, járművüket pedig lefoglalták. A rendőrök a 11 illegális bevándorlóval szemben tiltott határátlépés miatt eljárást indítottak. 

A Mosonmagyaróvár Rendőrkapitányság Moson Rendőrőrs járőrei 2016. április 24-én a hajnali órákban igazoltatták egy BMV típusú személygépjármű vezetőjét és utasait az M15-ös számú főút 3. kilométerszelvényénél. Az ellenőrzéskor a sofőr S. M. 34 éves férfi egy olasz tartózkodási engedéllyel igazolta magát, egyéb úti okmánnyal nem rendelkezett. A gépkocsiban utasként tartózkodó 5 fő harmadik országbeli személy (közülük 2 szomáliai és 3 pakisztáni állampolgár) személyazonosságát igazolni nem tudta és elmondták, hogy Szlovákiába szerettek volna eljutni. Mivel a külföldiek nem rendelkeztek okmányokkal és a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz szükséges feltételekkel sem, a rendőrök a sofőrt és az utasokat is a helyszínen elfogták és a megyei rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára állították elő.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztály nyomozói megállapították, hogy a gépkocsit vezető személy indiai állampolgár. Ellene embercsempészés elkövetésének megalapozott gyanúja, míg az 5 illegális bevándorlóval szemben tiltott határátlépés kísérlete miatt indítottak eljárást.

(forrás: police.hu)

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.