#
300 milliós fejlesztés Táton

300 milliós fejlesztés Táton

Bővítik a táti ipari parkot mintegy 300 millió forintos beruházás keretében – közölte a Komárom-Esztergom megyei település polgármestere.

Turi Lajos tájékoztatása szerint a beruházás forrásául szolgáló 304 millió forintot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyerte el az 5300 lakosú település.

A kisváros ipari parkjában 51 ezer négyzetméteren 17 közművesített telket alakítanak ki új vállalkozások letelepítésére.

Az önkormányzati tulajdonú ingatlanon kialakított telkeket belső úthálózat köti össze, megépül a közvilágítás és az áramvételezéshez szükséges kábelhálózat, valamint a víz- és szennyvízvezetékek és a csapadékvíz-elvezetés műtárgyai.

A polgármester elmondta, a beruházás 2018 őszén zárul, de már az indulásnál nyolcvan százalékos a terület foglaltsága. Az értékesítésről szerződést kötnek az új betelepülőkkel, akik öt évig bérleti díjat fizetnek, amelyet az állam kap meg. Ezt követően tulajdonukba kerül a telek, a maradványösszeget pedig az önkormányzat költségvetésébe fizetik be.

 

(MTI)

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.