https://korrupciomegelozes.kormany.hu
http://www.kultkupa.hu
3D technológiával nyomtatott motor a SZEngine és az Audi Hungaria együttműködésében

3D technológiával nyomtatott motor a SZEngine és az Audi Hungaria együttműködésében

A Formula Student East versenyen bemutató körökkel debütál az az egyedi motor, melynek fő részeit háromdimenziós nyomtatóval készítették. Az erőforrást a győri Széchenyi István Egyetem SZEngine egyetemi motorfejlesztő csapata és az Audi Hungaria Kísérleti Motorgyártó Központjának mérnökei szoros kooperációban fejlesztették, nyomtatták és építették.

 

Az 50 lóerős, egyhengeres versenymotor összeszerelése után a motor tesztelésére a győri egyetem berkein belül került sor a SZEngine csapat saját fejlesztésű motorfékpadján. A kuriózum, 3D-s technológiával nyomtatott motor a Formula Student East versenysorozat zalaegerszegi eseményén próbakörökkel mutatkozik be a hétvégén.

A vállalat három magyar csapatot, a SZEngine, az Arrabona Racing Team és a BME Formula Racing Team csapatát támogatja a Formula Student hazai futamán. Az Audi Hungaria közel tíz esztendeje áll a Formula Student versenysorozat mellett. Az autóipari nagyvállalat számára kulcsfontosságú az egyetemi kooperáció és ezen belül a fiatal mérnök-tehetségek támogatása.

A győri székhelyű AUDI HUNGARIA Zrt., az Audi Konszern tagja, az Audi- és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Győrben gyártják az Audi A3 Limousine, az A3 Cabriolet, valamint az Audi TT Coupé és Audi TT Roadster modelleket. 2006 óta az Audi Hungaria számos alumínium karosszériaelemet szállít különböző Volkswagen konszernmárkák számára. Az Audi Hungaria évek óta Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata és az ország legnagyobb exportőreinek egyike. Az Audi Hungaria mintegy 12 000 munkatársat foglalkoztat Győrben.

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.