Agrárnapok Osliban

Agrárnapok Osliban

Új lehetőséget kapnak a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar termékei, s azok előállítói. Szeptember első péntekén és szombatján Osliban két napjuk lesz arra, hogy a Rábamenti Agrárnapokon bemutatkozzanak a szakma képviselőinek, s nem utolsó sorban a fogyasztóknak.

 

Klapka György – ügyvezető, Denise & Sandy Kft.:Ebből egy diófesztivált szeretnék csinálni. Tehát agrárnapokat is és a diófesztivált összekötve. Hiszen Milotán rendszeresen, hosszú évek óta van diófesztivál, és óriási sikere van mindig a diófesztiválnak. Mindig több ezer látogató, több tízezer látogató, én is ott szoktam lenni mindig. Ott is egy Klapka György a polgármester, s ahol Klapka van, ott dió is van.


A fesztivál egyik helyszíne az ötletgazda Klapka György 41 hektáros bio-dió ültetvénye lesz. Eddig több mint 50 kiállító jelentkezett, rajtuk kívül agrárszakemberek, a szakminisztériumok és a helyi önkormányzatok képviselői. A szervezők osztrák vendégekre, így a burgenlandi agrárkamara elnökére is számítanak.

 

Kovács László – kereskedelmi igazgató, Denise & Sandy Kft.: Elmondja azokat az információkat, fontosnak tűnő adatokat, amit le tud közölni nekünk, hogy valójában, aki kint szeretne érvényesülni, az mit kell ehhez, hogy tegyen. Végeredményben a meghívott kiállítók, gondolok itt a például Hangya Szövetkezetre vagy az őstermelőkre ez teljesen ingyenes.


A Rábamenti Agrárnapoknak helyet adó Osliban mindig is mezőgazdasággal foglalkoztak. A dióültetvény például szezonban 60 embernek ad munkát. A szervezők ezért arra számítanak, hogy a fesztiválra több ezren lesznek kíváncsiak.

 

Fodor József – polgármester, Osli: Osli a sportpálya környékén alakított ki egy olyan infrastrukturális berendezésű területet, amely 2-3.000 fő befogadására alkalmas, természetesen, ugye, helyileg akkor sátrak, egyebek felállításával meg lehet oldani azt, hogy ilyen nagyszabású rendezvényt megrendezzünk a területen.


A szakmai rendezvények mellett ugyanis lesznek szórakoztató programok: szeptember 2-án például Mary Zsuzsi lép fel, 3-án pedig megtartják a veterán traktorok szépség versenyét.

 

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.