#
Belvízvédelmi készültség megszüntetése

Belvízvédelmi készültség megszüntetése

A Pannon-Víz Zrt. tegnap délután 16 óra 20 perckor telefonon tájékoztatta Igazgatóságunk ügyeletét, hogy Csorna város központjában a Korona vendéglő előtt egy teherautó tartája elrepedt és nagymennyiségű állati vér folyt az úttestre, ahonnan az a csapadékelvezető rendszerbe jutott. A csapadékcsatorna a város üzemeltetésében lévő un. Büdös árokba vezet, melyből a csapadékvizek az Igazgatóság vagyonkezelésében lévő Keszeg-érbe jutnak. A káreseményről haladéktalanul értesítettük az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséget és a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóságot.

 

Az elsődleges információk szerint jelentősebb szennyezés nem érte a csatornát és így az élő vizeket sem. A vérrel kevert csapadékvíz  ma reggelre elérte a Büdös árkot, vörösre színezve annak színét, de a Keszeg-eret nem veszélyezteti jelenleg a csatornában felhalmozódott szemét által képzett torlaszok miatt.

 

Ma reggel Hansági Szakaszmérnökségünk az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséggel és a Csornai Polgármesteri Hivatallal közösen vízmintavétellel egybekötött helyszíni felderítést végzett annak érdekében, hogy meghatározzák a kárelhárítás további menetét és felelősét. A kárelhárítást az illetékes Önkormányzat a mai napon megkezdi, melynek keretében a szennyezett vizet a Büdös árokból a szennyvíztisztító telepre juttatják el. Igazgatóságunk a kárelhárítást műszaki szemléin ellenőrzi.

 

A fentiekre való tekintettel tegnap 16 óra 20 perctől I. fokú vízminőség-védelmi kárelhárítási készültség van érvényben a Keszeg-éren.

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.