http://onlineszamla.nav.gov.hu
Csökkent a munkanélküliség Komárom-Esztergom megyében

Csökkent a munkanélküliség Komárom-Esztergom megyében

Komárom-Esztergom megyében 2017. július elején 3,6 százalékra csökkent az álláskeresők aránya, a térség ezzel Győr-Moson-Sopron és Vas megye mögött a harmadik helyen áll – mondta el a megyei kormányhivatal vezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

Kancz Csaba kormánymegbízott hozzátette, a megye fő munkaerőpiaci mutatói az egy évvel korábbiaknál is kedvezőbbek maradtak. A nyilvántartásban szereplők száma 379-cel, a ráta 0,2 százalékponttal csökkent egy év alatt. Július elejére a pályakezdő fiatalok száma 319 volt, összes nyilvántartott álláskereső 5,3 százaléka Az előző évhez viszonyítva a pályakezdő munkanélküliek száma 128-cal, mintegy 28 százalékkal csökkent. Júniusban a megye járási hivatalainak foglalkoztatási osztályaira 1296 állásajánlat érkezett. A nyilvántartott álláskeresők állományából 1311 ember került ki, ebből a sikeresen közvetítettek száma 370 volt.

A kormányhivatal foglalkoztatási osztálya különböző munkaerő-piaci képzésekre 261 embert iskolázott be, és több nagyvállalatnál indított tanfolyamokat 56 munkavállaló részvételével. A foglalkoztatási osztály idén 80 millió forintot tervezett a nyári diákmunka támogatására 810 hallgató bevonásával, azonban már augusztus elejéig 858 diák dolgozott a programban és a hónap végéig létszámuk még növekedhet.

A program támogatására eddig a munkaadók 92,5 millió forintot igényeltek, a kormányhivatal ezt a Nemzetgazdasági Minisztériumtól kapott többletforrásból finanszírozta – ismertette a kormánymegbízott.

(MTI)

 

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.