http://www.kultkupa.hu
Elkezdődött a Széchenyi tér és környezete fejlesztésének második üteme

Elkezdődött a Széchenyi tér és környezete fejlesztésének második üteme

A Széchenyi tér és környezete fejlesztésének első üteme a nyáron zárult le, ennek során lecserélték a térburkolatot, megoldották a díszkivilágítást, szökőkutat építettek, valamint utcabútorok, ivókút, térfigyelő kamerák, kerékpártartó oszlop kerültek kihelyezésre. Emellett új gravitációs csapadékcsatornát alakítottak ki, elektromos közvilágítási, díszvilágítási vezetéket és elektromos hálózati vezetéket fektettek le, valamint fákat telepítettek.

 

 

A kivitelezés első felében, várhatóan március végéig a Lloyd épület előtti és a Rómer Flóris-szobor körüli terület kap új burkolatot és fateraszokat alakítanak ki az épület mellé. Az ütem második felében a Rákóczi utca Teleki utcáig tartó rövid szakasza és a Gyógyszertár-köz burkolata újul meg május 31-ig.

 

 

Németh Zoltán győri alpolgármester elmondta, a Széchenyi tér elmaradt része Casmir White kőlapot kap, míg a többi útszakaszra fűrészelt bazalt nagy kockakő kerül. Ezek mellett átépül a közvilágítás is, új kandelábereket helyeznek ki. Hozzátette, az első ütemben a köztes állapot – szálló por, Lloyd építkezés – miatt elmaradt támlás padok, utcabútorok is kikerülnek a térre és újabb fákat is ültetnek. A tér kivitelezése az első és a második ütemmel együtt mintegy 966 millió forintba kerül, a kivitelezés költségének egy részét európai uniós forrás biztosítja, amelyet a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán nyert el a város. Németh Zoltán elmondta azt is, hogy a Széchenyi tér fejlesztéséhez önkormányzati forrásból megvalósuló beruházások is kapcsolódnak, így restaurálásra kerül a Mária-oszlop, ahol szükséges kicserélték, illetve kicserélik a közműveket és az INSZOL Zrt. jóvoltából megújul a barokk tér épületeinek homlokzata is.

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.