https://korrupciomegelozes.kormany.hu
http://www.kultkupa.hu
Előzzük meg a nyári baleseteket!

Előzzük meg a nyári baleseteket!

Balesethez riasztották kedden délután a rendőröket a 81-es főúton: egy robogós nekiütközött az előtte haladó, lassító autónak.  A baleset következtében a motoros elesett és megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A rendőrök a balesettel kapcsolatban az alábbiakra hívják fel a figyelmet:

Rendőri tapasztalatok szerint a nyári hőség, a hirtelen időjárás-változás, a frontok hozzájárulhatnak a közlekedési balesetek bekövetkezéséhez. Az időjárási folyamatokra a legtöbb ember érzékeny.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési balesetek elkerülése érdekében az alábbi tanácsokra hívja fel a közlekedők figyelmét:

A nyári melegben szervezetünk egészséges működéséhez fontos a megfelelő folyadékbevitel, ezért ügyeljen arra, hogy hosszabb távú vezetés során ne feledkezzen meg ennek pótlásáról!

Hosszabb útra lehetőség szerint kipihenten induljon el, vezetés közben pedig tartson pihenőket!

A motorosok különösen fokozott óvatossággal közlekedjenek, és soha ne feledjék, hogy a közúti közlekedés védtelen résztvevői közé tartoznak. Passzív biztonságtechnikai megoldások, mint például biztonsági öv vagy légzsák nem védi őket.

Motorozzon megfontoltan, körültekintően, a közúti közlekedési szabályok betartásával, az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel.

Viseljen megfelelő védőfelszerelést és figyeljen a helyes követési távolság megválasztására!

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.