#
#
Fehérváron folytatja Afentáler Sára

Fehérváron folytatja Afentáler Sára

A 2019/20-as bajnoki évadban Székesfehérváron, az Alba Fehérvár csapatánál, kölcsönben folytatja pályafutását Afentaler Sára, a Győri Audi ETO KC fiatal, junior válogatott átlövője – adta hírül a gyorietokc.hu

A klub azt írja: a Magyar Kézilabda Szövetség jövő évi utánpótlás versenykiírásai alapján az utánpótlás női bajnokságokban csak  korlátozott számban játszhatnak majd 2000-es születésű játékosok.

A Győri Audi ETO KC utánpótlás csapataiban jelenleg is sok tehetséges fiatal szerepel, többen ebből a korosztályból már bemutatkoztak és rendszeresen szerepeltek is első csapatunk mérkőzésein. Korosztályukat „kinőve” a 2000-ben született sportolóinknak megfelelő mennyiségű játékidőre is szükségük van a fejlődésükhöz, így a Győri Audi ETO KC nem gördít akadályt más klubokban történő szereplésük elé.

Varga Emőke volt a zöld-fehérek első kölcsönadott játékosa, most pedig eldőlt, hogy egy évig biztosan kölcsönben, az Alba Fehérvár KC csapatánál szerepel majd Afentaler Sára, a Győri Audi ETO KC fiatal jobbátlövője. A tehetséges sportoló 2014 nyarán csatlakozott a Győri Audi ETO KC korosztályos csapatához, a felnőtt csapatban 2017 májusában épp az Alba Fehérvár ellen debütált, első felnőtt gólját hazai pályán a Siófok ellen szerezte. Afentaler Sára a 2017/18-as szezontól kezdve az első keret tagja Győrben, munkájával pedig kivívta magának a lehetőséget, hogy azóta a szakvezetés rendre számoljon vele a K&H liga, valamint a Bajnokok Ligája mérkőzéseken is. A játékos folyamatosan tagja volt a magyar női korosztályos válogatottaknak.

2019 nyarától azért, hogy megfelelő mennyiségű játéklehetőséghez jusson a Győri Audi ETO KC hozzájárul ahhoz, hogy Afentaler Sára kölcsönben, az Alba Fehérvár KC csapatánál szerepeljen.

A többi tehetséges, 2000-es korosztályú játékos jövőjéről zajlanak az egyeztetések, várhatóan a közeljövőben újabb kölcsönadásokra kerül majd sor – adta hírül a portál.

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.