#
Felújították Tatán a Bláthy szakgimnázium kollégiumát és tantermeit

Felújították Tatán a Bláthy szakgimnázium kollégiumát és tantermeit

Tatán mintegy kétszázmillió forintos ráfordítással felújították a Bláthy Ottó Szakgimnázium 55 férőhelyes kollégiumát és az épülettel egy tömbben lévő tantermeket – közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel.

 

 

Nagy Edina tájékoztatása szerint az 1800-as évek végén emelt épület kollégiumi része a műemléki állapot megőrzésével teljes körű hőszigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat és napelemes kiserőművet helyeztek el a tetőn. Az oktatást szolgáló szárnyban hat tantermet, illetve tanműhelyt újítottak fel és korszerű informatikai rendszert telepítettek. A beruházás csaknem kétszázmillió forintos költségének fele európai uniós támogatásból származott, a másik felét a Nemzetgazdasági Minisztérium biztosította a Tatabányai Szakképzési Centrummal kötött szerződés alapján.

A Bláthy Ottó Szakgimnáziumban 900 diák tanul, jórészt műszaki szakmákat. A Tata belvárosában álló épületet az 1800-as évek végén emelték. Kezdetben az irgalmas rendi apácák elemi iskolája volt, 1950-től 1963-ig a Tatabányai Szénbányák munkaerőgondjainak enyhítésére vájártanulókat képzésére használták. Az épületet 1999-ben a tatai önkormányzat szerezte meg, ott alakították ki az oktatási intézmény kollégiumát és a tantermek egy részét. A létesítmény egykori kápolnáját tornateremmé alakították.

 

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.