#
#
Győrbe jön a Három testőr

Győrbe jön a Három testőr

A Magyarock Dalszínház megalakulása óta küldetésének tartja, hogy a hazai zenés színházi műfaj legismertebb műveit színpadra állítsa, emellett 2007 óta saját alkotóműhellyel is rendelkezik. Vizeli Csaba szerző-rendező állandó társa Másik Lehel zeneszerző-énekes, akit nem kell bemutatni a győri közönségnek.

A kiválóan együttműködő páros munkáját a mai napig inspirálja a helyi közeg, számtalan olyan mű keletkezett, ami szorosan kapcsolódik a Magyarock Dalszínház otthonához, Komáromhoz. Így született meg az Aranyember, a Fehérlaposok vagy éppen a Klapka című mű.

A Vizeli-Másik szerzőpáros örömmel fordul legendás művekhez is. Nos, mindenképpen idetartoznak Rejtő Jenő légiós kalandjai, köztük A három testőr Afrikában című regény, aminek filmváltozatát Bujtor István készítette el 1996-ban, kiváló győri színészlegendák szereplésével. És lám, milyen kicsi a világ: Bujtorék a film nagy részét a monostori erődben forgatták. A légiós történetek hangulata egyértelműen muzsikáért kiállt, ezt Bujtor István is felismerte, filmjének zeneszerzője testvére, Frenreisz Károly volt, aki maga is szerepelt a magyar moziban.

A készülő mű műfaja tehát adott volt, azonban Csülök, Senki Alfonz és Tuskó Hopkins vidám kalandjait nagyon nehéz feladat volt adaptálni. „Nem könnyű a szövevényes, rejtői történetmesélést színpadon viszontlátni, ezért ki kellett emelni egy cselekményszálat, amit aztán következetesen végig lehetett vinni az előadásban úgy, hogy a nézőtéren ülőkben se maradjon hiányérzet” – mesélte Vizeli Csaba, a Rejtő musical szerző-rendezője. Nehezített helyzet, hogy Rejtő szereplőinek szállóigévé vált mondatai a mai napig élénken élnek a köztudatban, újabb és újabb generációkat megfertőzve, így azokat vissza kellett adni a musicalben is. A légiósok és barátaik küzdelmes, nagyszabású pénzügyi átverést leleplező, önfeláldozó kalandjait bemutató zenés mű 2017-ben debütált nagy sikerrel a monostori erődben, sokan dicsérték az adaptációt és a szenzációs szereposztást. „A sikeren túl a legnagyobb elismerés számomra, hogy a felkért színészek már az első pillanattól kezdve óriási szeretettel nyúltak a darabhoz, és ez visszaköszön a játékukból” – árulta el Vizeli Csaba.

A Magyarock Dalszínház vendégelőadását március 31-én 19.00 órakor láthatják a Nagyszínházban, főbb szerepekben Barabás Kis Zoltánnal, Csengeri Attilával, Barát Attila Györggyel, Háda Jánossal, Magyar Attilával, Makrai Pállal, Kuczmann Ágnessel és Gerdesits Ferenccel, valamint Petőcz Andrással.

Forrás: gyoriszinhaz.hu

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.