http://onlineszamla.nav.gov.hu
Ingatlanpiac: inkább az albérleteket keresik Győrben

Ingatlanpiac: inkább az albérleteket keresik Győrben

Az egyik eladó lakás Marcalvárosban. Többen gondolják úgy, megpróbálják értékesíteni ingatlanjukat, ha már nem tudják törleszteni svájci frankban felvett hiteleiket. Ez a szakemberek szerint azonban akkor jelenthet megoldást, ha kevesebb pénzzel tartoznak a banknak, mint amennyit a lakás ér. A helyzetet tovább nehezíti, hogy az alpesi valutáért ma 253 forintot is kértek, az árfolyam pedig az elmúlt hónapban leginkább felfelé mozgott. Az egyik győri ingatlanközvetítő irodánál ennek ellenére azt mondják, a városban nem állt meg a piac.

 

Az ingatlanközvetítő szerint a panel lakásoktól a luxus házakig szinte mindre akad érdeklődő. A legnagyobb kereslet azonban az albérletre van.

 

Bár a frank árfolyama a svájci jegybank beavatkozása miatt újra 250 forint alá esett, az még a legtöbb esetben így is jóval magasabb, mint a hitelfelvételkor volt. A szakértő szerint az árfolyamrögzítés is csak akkor jelenthet megoldást, ha a kormány vállalja: három év múlva sem kell egy svájci frankért 207 forintnál többet fizetni.

 

 

 

 

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.