https://korrupciomegelozes.kormany.hu
http://www.kultkupa.hu
Jön a Múzeumok Éjszakája

Jön a Múzeumok Éjszakája

Grászli Bernadett kiemelte, hogy június 24. és 26. között koncertek, kiállítások, előadások, gyermek és ismeretterjesztő programok várják az érdeklődőket.

A programok rendezésébe a Szent László Látogatóközpont, valamint a városi levéltár is bekapcsolódott.

A programsorozat egyik kiemelt helyszíne lesz az Esterházy-palota, ahol június 16-án nyílik a Modern mecénások című időszakos kiállítás. A tárlat több mint 130 alkotást mutat be Radnai Béla, Deák Dénes, Mihályfi Ernő és Petró Sándor műgyűjtők gyűjteményeiből. Az Esterházy-palota öt kiállítóterében Gulácsy Lajost Rippl-Rónai Józseffel, Bortnyik Sándort Kassák Lajossal, Orbán Dezsőt Czóbel Bélával, Derkovits Gyulát Dési-Huber Istvánnal, Borsos Miklós műveit pedig Egry József műveivel tematikusan, párba állítva mutatják be.

A Vastuskós házban és a Fruhmann-házban bábszínházi előadások, agyagozás, ékszerkészítés, a Cserefa együttes koncertje és képeslapkészítés is lesz a gyermekek számára. A nagyobbak a Rómer-házban Szirmai Gergely filmkritikussal találkozhatnak, megnézhetik a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmet és részt vehetnek az Iamyank Live Band és a Volkova Sisters koncertjein.

A Magyar Ispitában a Bourdon Trio régizenei együttes Ezeréves muzsika címmel ad reneszánsz koncertet, majd Fehér József iparművész Tone in tone című kiállítása nyílik meg. Az Apátúr-házban szombat este mások mellett a Bohemian Betyars, a Péterfy Bori és a Love Band, valamint a Kistehén zenekar lépnek fel.

A belváros utcáiban az Import Impro Egyesület Impro hősök éjszakája címmel improvizációs előadásokat tart, a győri levéltárban pedig a városi börtön legendáival ismerkedhetnek meg a látogatók, emellett megtekinthetik a Győr az első világháborúban című időszaki kiállítást.

A Nagyboldogasszony székesegyházban a bazilika történetét és kincseit mutatják be. A tárlatvezetést barokkos ruhák és korabeli történetek teszik nosztalgikussá. A Püspökvárban boldog Apor Vilmos vértanú püspök emlékkiállítása, a 38 méter magas toronyból pedig a győri panoráma tekinthető majd meg.

A Zsinagógában az Eastwing Group Kozma Orsival ad koncertet szombat este, majd Szám, szín, szimbolika címmel Varga Balázs tart tárlatvezetést a szakrális helyszínen.

Grászli Bernadett kiemelte: a 11. alkalommal rendezendő programsorozattal szeretnék meghaladni a tavalyi ötezres látogatószámot.

 

(MTI)

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.