Kemény hétvége előtt a BL-csapatok

Kemény hétvége előtt a BL-csapatok

A Rosztov kapujában az a norvég Katrine Lunde áll, aki korábban a Győr hálóőre volt, és a világ legjobbjának tartják, noha nem került be hazája világbajnoki keretébe. A Don-parti együttes azzal a céllal vágott neki a sorozatnak, hogy hosszú szünet után ismét maradandót alkosson a BL-ben, és nem adná alább a májusi budapesti Final Fournál. 
 

 A 2013-ban és 2014-ben BL-győztes győriek számára rossz hír, hogy két alapemberükre, Tomori Zsuzsannára és Görbicz Anitára nem számíthatnak. Mindkettőjük a decemberi, dániai vb-n sérült meg, előbbi ráadásul az idény teljes hátralévő részét kihagyja. Részben az ő pótlásukra érkezett kölcsönbe az olimpiai, világ- és Európa-bajnok norvég Ida Alstad.

A kétszeres BL-győztes (2012, 2015) és egyszeres BL-döntős (2014) montenegrói csapat nagyon gólerős. A korábban éppen az ETO-t erősítő Katarina Bulatovic, valamint a decemberi vb legjobbjának megválasztott román Cristina Neagu a 3., illetve 4. helyen áll a góllövőlistán. A Podgorica védekezése pedig félelmetes, és gyakran átlépi a sportszerűség határát.

A holland válogatott ugyan vb-második lett, ám az Érd KEK-ellenfele, a Dalfsen nem adott játékost a keretbe. A párharc esélyese a magyar csapat, ehhez viszont jól kell szerepelnie idegenben is.

Az EHF Kupában a Dunaújváros és a Siófok kifogta egymást, és a Kohász lesz először otthon. Az NB I-es szezonban egyszer találkoztak, október 25-én a Duna-partiak 28-20-ra diadalmaskodtak, és most is ők számítanak esélyesebbnek.

A magyar csapatok hétvégi programja:

    szombat:
    Női BL, középdöntő, 1. forduló:
    1. csoport:
Rosztov Don (orosz) – FTC-Rail Cargo Hungaria 14.00
    Az állás: 1. Rosztov Don 8 pont, 2. FTC 7, 3. Larvik (norvég) 4 (104-104), 4. Fleury Loiret (francia) 4 (104-112), 5. Thüringer HC (német) 1, 6. Baia Mare (román) 0

    2. csoport:
Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica (montenegrói) 16.00
    Az állás: 1. Podgorica 7 pont, 2. CSM Bucuresti (román) 5 (100-90), 3. Győr 5 (98-97), 4. Vardar Szkopje (macedón) 4, 5. Midtjylland (dán) 3, 6. Sävehof (svéd) 0

    A középdöntő február végén zárul, a két hatos csoport legjobb négy helyezettje keresztbejátszik az áprilisi negyeddöntőben, s a párharcok győztesei jutnak a május 7-8-i budapesti Final Fourba.

    Női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Dalfsen (holland)-Érd 19.00

    vasárnap:
    Női EHF Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Dunaújvárosi Kohász KA-Siófok KC 16.00

 

(forrás: MTI)

(Fotó: Győri Audi ETO KC hivatalos oldala) 

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.