Keszthelyen a Széchenyi Futam járművei

Keszthelyen a Széchenyi Futam járművei

A Keszthely Város Napjához, valamint a Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódó Georgikon Futam elnevezésű program célja az innovatív járműtechnológiai elképzelések, az alternatív üzemanyag-felhasználási lehetőségek népszerűsítése, egyben a mérnöki, illetve mérnökhallgatói kreativitás bemutatása.

 

A Pannon Egyetem Georgikon Kara és Keszthely város vezetése egyaránt elkötelezett a környezetvédelem, a környezettudatos szemlélet népszerűsítése mellett, ezért hívták meg az V. Széchenyi Futam szervezőit és résztvevőit, hogy látogassanak el a Balaton partjára, s egy városi felvonulás és egy bemutató futam révén adjanak ízelítőt a lakosságnak és a nyaralóknak a közúti közlekedés jövőbeni alternatív megoldásaiból. A II. Georgikon Futamot a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület, az INNO-MOBIL Sportegyesület, és az Alternatív Hajtású Járműsport Szövetség közösen rendezi.

 

A rendezvényen a Széchenyi István Egyetemen tervezett és épített járművek is részt vesznek majd – Keszthelyre utazik a világbajnok SZEnergy Team napelemes autója, a SZEsocar, de a győri felsőoktatási intézmény jó hírét viszi a Hupercar II, a Pneumobil és a szintén az egyetemhez több szállal kötődő Willisits Team WIRECAR autója, illetve a legutóbbi Széchenyi Futamon első helyezést elért Elektro Go-Kart is.

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.