#
Két győri vállalkozás is a legszerethetőbb munkahelyek között

Két győri vállalkozás is a legszerethetőbb munkahelyek között

Győri cégek az ország legszerethetőbb munkáltatói között. Egy évig viselhetik a megtisztelő címet.

A kis- és középvállalkozások életét egyre jobban megnehezítő munkaerőhiány miatt kiéleződik a verseny a munkáltatók között. A megfelelő munkatársak megtalálása és megnyerése mellett, a vállalatvezetők 60 százalékának a dolgozók megtartása okoz nehézséget.

A DreamJo.bs állásportál szeptemberben hirdette meg a Szerethető Munkahely Díjat, hogy megmutassa, Magyarországon százával vannak olyan cégek, amelyek tesznek azért, hogy hosszabb távon is sikeresen tartsák meg munkatársaikat. A versenyre többszáz, 250 főnél kevesebbet foglalkoztató vállalkozás nevezett.

Az elbírálás alapjai azok a bemutatkozók voltak, amelyekben a cégek munkatársai arról meséltek, milyen náluk a munkakörnyezet, milyenek szakmai fejlődési lehetőségeik, mennyire terheli a munka a magánéletüket, hogyan tudnak együttműködni a főnökeikkel, mik azok a mozzanatok, amelyek a közösséghez kötik őket, illetve miért maradnak ott a piaci csábítások ellenére is. A zsűri – az egyenlő esélyek szem előtt tartása érdekében – 10 véletlen szerűen kiválasztott képes- szöveges önjellemzés alapján osztályozhatta ötös skálán, mennyire lehet öröm az adott cégnél a munka.

A majdnem 600 fős önkéntes zsűri, közel 3000 leadatott szavazata alapján a legtöbb pontot kapott – az eredetileg tervezett 100 helyett, pontegyenlőség miatt – 107 cég nyerte el és használhatja egy éven keresztül a Szerethető Munkahely címet.

A díjazottak közé két győri cég is bekerült. Név szerint az, Attrecto Next Tech Digital Solutions és a DIADEM® APP Kft. érte el az elismeréshez szükséges pontszámot.

„A versenyre benyújtott pályázatokkal a fővárosi és vidéki vállalakozások egyaránt bebizonyították, hogy több olyan munkahely is van Magyarországon, ahová még hétfőnként is érdemes bejárni dolgozni. Bízunk benne, hogy a szerethető cégek jó gyakorlataiból ötletet meríthetnek a hazai vállalkozások, így egyre több cég teremthet olyan környezetet, ahol hosszútávon is szívesen maradnak a kollégák”– értékelte az eredményeket Németh Anna, a DreamJo.bs társalapítója.

A verseny még nem ért véget, hiszen a november 24-ei ünnepélyes díjátadón a Coca Cola Magyarország, az Invitel, a CIB Bank a Café PR és a CX-Ray képviselőiből álló szakmai zsűri négy különdíjat és értékes nyereményeket oszt ki a Magyarország 107 legszerethetőbb kis- és középvállalkozása között.

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.