http://www.kultkupa.hu
Könnyűzenei tehetséggondozó központot alapítottak Tatán

Könnyűzenei tehetséggondozó központot alapítottak Tatán

Regionális könnyűzenei tehetséggondozó és képző központ jön létre Tatán a piarista rendház egykori épületében csaknem 130 millió forint ráfordításával. Az intézményben évente 300 érdeklődőnek szeretnének támogatást nyújtani – mondta el a polgármester a rendházban tartott sajtótájékoztatón.

 

Michl József (Fidesz-KDNP) hozzátette, a program megvalósítására a tatai önkormányzat nyert el pályázati támogatást, a szakmai irányítást a tatabányai Peron Music Alapítvány végzi, amely 25 éve foglalkozik könnyűzenei tehetséggondozással. A piarista rendház egy részében 12 helyiséget alakítanak ki, köztük egy professzionális hangstúdiót, egy 80 fős koncerttermet, valamint öt, hangszeres oktatásra alkalmas szobát. A központ 2019 nyarán kezdi meg működését. A projekt célja egy olyan regionális könnyűzenei tehetséggondozó és képző intézmény létrehozása, amely egyedi módszertannal végzi a könnyűzenei hangszeres tanítást, valamint a tehetséges zenészeket és zenekarokat támogatja – mondta el a polgármester.
A tatabányai Peron Music Alapítvány 25 éve foglalkozik könnyűzenei tehetséggondozással. A társaság 2018-ban 23. alkalommal szervezi meg tehetségkutató fesztiválját a megyeszékhelyen – mondta el szervezet elnöke. Pap Tibor hozzátette: saját rendezésben és partnereikkel együttműködve rendszeresen szerveznek könnyűzenei tehetségkutatókat Dunaszerdahelyen, Kolozsváron, Magyarkanizsán, Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen.
A piarista szerzeteseket 1765-ben hívta Tatára gróf Esterházy Ferenc főkancellár. A rendház mai formája az 1930-as években alakult ki. Az ingatlan 1950-től vájárképző iskolának adott otthont, majd 2011 decemberéig a szomszédos Eötvös Gimnázium kollégiumaként működött. A tatai önkormányzat megkezdte az ingatlan felújítását, elsőként az épület földszinti, keleti folyosóját vették használatba. Ott kapott állandó székhelyet a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság, valamint a Tatai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ, ahol 2017 szeptemberétől bölcsődei csecsemő- és kisgyermeknevelők szerezhetnek felsőfokú végzettséget a Soproni Egyetem szakmai irányítása mellett.

 

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.