#
Köztársasági ösztöndíjasok

Köztársasági ösztöndíjasok

A köztársasági ösztöndíjat a hallgatók pályázata, az egyetem által javasolt rangsor alapján a miniszter személyre szólóan adományozza. Az ösztöndíj havi összege a 2013/2014. tanév első négy hónapjára 34 ezer Ft, a tanév következő hat hónapjára pedig a 2014. évre hatályos költségvetési törvény által meghatározott összeg. A győri Széchenyi István Egyetem oktatási tevékenységét fémjelző kiválóságok szeptember 2-án, hétfőn 10 órakor, a Városi-Egyetemi Csarnokban tartandó tanévnyitón vehették át a Köztársasági Ösztöndíj elnyerését tanúsító oklevelet.  

A kiváló munkát elismerő ösztöndíjat vehette át a győri, ápolás és betegellátás szakos Király Renáta (a helyi Péterfy Sándor Evangélikus Gimnáziumból jött a Széchenyi István Egyetemre), a szintén ezen a szakon tanuló, győri Pap Kitti (Bercsényi Miklós Szakközépiskola, Győr), a budapesti előadóművészet-klasszikus gordonka szakos Szabó Eszter Tünde (Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium, Budapest), a bajóti, építész szakos Flórián Dávid (Eötvös József Gimnázium, Tata), a faddi, szintén építész-jelölt Péter Zsuzsanna      (Vetési Albert Gimnázium, Veszprém), négy építészmérnöki szakos hallgató: a várpalotai Fekete Dániel(I. István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola, Székesfehérvár), az óhídi Födelmesi Tamás László (Vajda János Gimnázium, Keszthely), a szentgotthárdi Hován Gabriella Réka (Vörösmarty Mihály Gimnázium, Szentgotthárd) a bábolnai Molnár Ágnes (Krúdy Gyula Gimnázium, Győr), a keszthelyi Pati Barbara (Vajda János Gimnázium, Keszthely) s a ravazdi, gazdálkodási és menedzsment szakos Szaló Annamária(Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr). A rangos elismerés birtokosa lett a soproni gépészmérnök-jelölt Németh Zsuzsa (Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium és Kollégium, Sopron). Négy járműmérnöki képzésben részt vevő hallgató lett ösztöndíjas: a polgárdi Kisteleki Péter (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, Székesfehérvár), a móri Schweighardt Attila (Táncsics Mihály Gimnázium, Budapest), a soproniZimmer Norbert (Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium, Sopron) és a győri Ferenec Tibor, aki a Szlovák Műszaki Egyetemről jött a német nyelvű képzésre.  

Négy jogász hallgató szerepel a legkiválóbbak között: A győri Hancz Patrik (Czuczor Gergely Bencés Gimnázium, Győr), a pápai Hegedűs Laura (Türr István Gimnázium, Pápa), a szombathelyi Komp Bálint János(Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium, Szombathely) és a győrladaméri Trenyisán Máté (József Attila Gimnázium, Szakközépiskola, Ózd).

A répceszemerei Csider Patrik Kristóf  (Gépipari és Informatikai Műszaki Szakközépiskola, Szombathely) és a bakonycsernyei Temesi Melinda (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, Székesfehérvár) szakja a kereskedelem és marketing. A balatonlellei, Klasszikus hangszerművész – Klasszikus klarinétművész szakos Hegedüs Petra a fonyódi Mátyás Király Gimnázium és Postaforgalmi Szakközépiskolából jött a győri zeneművész képzésre, az őriszentpéteri Páti Dóra (Kanizsai Dorottya Gimnázium, Szombathely) környezetmérnöki szakos.

A közlekedésmérnöki szakosok közül heten lettek Köztársasági Ösztöndíjasok. Az esztergomi Báder Zsolt (Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Esztergom), a ballószögi Csavajda Péter (Katona József Gimnázium és Számítástechnikai Szakközépiskola, Kecskemét), az esztergomi Garamvölgyi Ádám  (Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Esztergom), a budapesti Horváth Bálint (Szentendrei Református Gimnázium, Szentendre), a szegedi Ifj. Fehér István Róbert (Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, Szeged), a veszprémvarsányi Pethő Szandra (Kazinczy Ferenc Gimnázium, Győr), a fertődi Radics Zsuzsa (Szent-Györgyi Albert Középiskola, Győr).

A jáki Homor Nikolett (Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola, Szombathely) és veszprémi Varga Dóra (Ipari Szakközépiskola és Gimnázium, Veszprém) a közszolgálati szakon tanul. A töltéstavai Horváth Babett(Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr) és a kadarkúti Jakab Ádám       (Pécsi Tudományegyetem) a logisztikai menedzsment képzés résztvevője. A dunaszerdahelyi Marczell Márta (Széchenyi István Egyetem) a marketing szakon tanul. A soproni Frikton Gábor (Széchenyi István Gimnázium, Sopron) mechatronikai mérnök-jelölt. A nemzetközi tanulmányok szakon tanul a győri Borbély Tímea (Krúdy Gyula Gimnázium, Győr) és a sárvári Gömböcz Dóra (Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakközépiskola, Sárvár).

A villamosmérnök-jelöltek hárman lettek az ösztöndíj kedvezményezettjei: a győr Módos Máté (Czuczor Gergely Bencés Gimnázium, Győr), a szintén győri Tüű-Szabó Boldizsár Vilmos (Révai Miklós Gimnázium, Győr) és a budapesti Unger Tamás István (Puskás Tivadar Távközlési Technikum, Budapest).

Széchenyi István Egyetem

HORVÁTH EDE EMLÉKDÍJ NÉGY GYŐRI MÉRNÖK-JELÖLTNEK

A Horváth Ede Emlékalapítvány az autóipari gyártási szakterületen tanuló győri egyetemisták és középiskolások részére ez év tavaszán hirdette meg hatodik ösztöndíjpályázatát. A Horváth Ede Emlékdíjat a 2013. évben a Széchenyi István Egyetem négy nappali tagozatos, járműves mérnöki szakon tanuló, alap- vagy mesterképzéses hallgatója részére adományozta a kuratórium. Az egyetemisták 100 ezer Ft egyszeri ösztöndíjat, s hozzá díszoklevelet kapnak. A rangos elismerést a névadó özvegye, Horváth Edéné, Vali néni adta át tanévnyitó ünnepségen.

A felkért zsűri javaslata alapján a Horváth Ede Emlékalapítvány a győri egyetem pályázó hallgatói közül Emlékdíjat adományoz két ajkai, a helyi Bródy Imre Gimnáziumban egykor érettségizett, ma már járműmérnöki mesterszakos hallgatónak. Varga Tihamér és Vér Tamás a SZEngyne, a Formula Student csapat két meghatározó tagja. Ösztöndíjas lett a debreceni Bisits László, aki a SZEnergy, a Shell-eco Maraton versenyre járművet konstruáló csapat tagja, s a helyi Mechwarth András Gépipari és Informatikai Szakközépiskolából jött Győrbe a mechatronikai mérnöki szakra tanulni. Pusztai Tamás szombathelyi, s a város Gépipari és Informatikai Középiskolájában érettségizett, s jött a győri egyetem gépészmérnöki szakára, s az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat tisztségviselője.

A győri Lukács Sándor Szakképző diákjai közül Horváth Ede Emlékdíjat kapott Cserepes Mátyás, Farkas Dávid, Pap Richárd, Tizedes Péter és Diószegi András. 

Az emlékalapítvány névadója, Horváth Ede Szombathelyen, 1924. szeptember 18-án született és Győrben, 1998. szeptember 24-én hunyt el. 27 évesen lett a győri Szerszámgépgyár igazgatója. 1962-ben kinevezték a Vagongyár vezérigazgatójának, e posztot 1989-es nyugdíjazásáig töltötte be.

A Vagongyárba történt kinevezése után radikális szerkezet-átalakítást hajtott végre, szigorú minőségi követelményrendszert vezetett be. A Vagongyár fénykorában 20.000 ember napi foglalkoztatottságát irányította.

Győr városa 1986. január 15-én díszpolgárává választotta.

 

 

 

Széchenyi István Egyetem

JÓL TANULÓ SPORTOLÓK A GYŐRI EGYETEMEN

A Széchenyi István Egyetem jó tanulmányi eredményt elért, eredményes sportolói tevékenységet felmutató hallgatói 1977-től pályázhatnak a „jó tanuló – jó sportoló” elismerésre. Az elmúlt tanév tanulmányi és sporteredményei alapján a nyertesek – Szakály Zsófia, Radics Zsuzsa és Papp Balázs – az egyetem tanévnyitó ünnepségén vették át a díjjal járó díszoklevelet. Az első helyezett Szakály Zsófia neve felkerül a Városi-Egyetemi Csarnok aulájában található, az eddigi nyerteseket megörökítő emlékfalra.

Az első helyezett Szakály Zsófia Győrből jött a Széchenyi István Egyetemre, a jogász szakon tanul. A győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban érettségizett lány sportága a triatlon, s a TVK-MALI triatlon Klubban sportol. Edzője Liszkai Zsiuzsa. Elmúlt félévi tanulmányi eredménye 3,64 volt. A triatlon Országos Váltó Bajnokságon, az elit kategóriában arany, a Rövidtávú Országos Bajnokságban, a 23 év alatti kategóriában ezüst, a Klubcsapatok Országos Bajnokságában, az elit kategóriában szintén ezüstérmes lett.

A második helyezett, fertődi Radics Zsuzsa közlekedésmérnök-jelölt, s a győri Szentgyörgyi Albert Középiskolában érettségizett. Sportága a kézilabda, a Széchenyi István Egyetem Sportegyesületének versenyzője. Edzője Simon József testnevelő tanár. Legutóbbi tanulmányi eredménye 4,3. A kézilabda csapat tagjaként a Magyar Egyetemi – Főiskolai Bajnokságon 4. helyezett lett a csapattal.

Harmadik lett a sárvári Pap Balázs, aki a kereskedelem és marketing szakon tanul, s a szombathelyi Szentgyörgyi Albert Középiskolából jött a győri egyetemre. Sportága a kosárlabda, a GYŐRSZOL-SZESE színeiben versenyez. Edzője Kozma Tamás. Legutóbbi tanulmányi átlaga 3,93. Legjobb eredménye a Műszaki Felsőoktatási Sportnapokon elért csapat ezüstérem.

 

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.