Labdarúgó NB I – Köszöntik a győri aranycsapatot

Labdarúgó NB I – Köszöntik a győri aranycsapatot

“Szinte napra pontosan harminc évvel ezelőtt nyerte első bajnoki címét a Rába ETO aranycsapata. Az akkori játékosokat köszöntjük, rájuk emlékezünk pénteken délután. Három évtizede is a Pécs volt az ellenfél. Remélem, az időjárás viszont kegyesebb lesz hozzánk, mint volt 1982 májusában, amikor szakadó esőben ünnepeltük a legendás győri együttes bajnokavatását” – fogalmazott Horváth Cs. Attila, a Győri ETO FC klubmenedzsere.
A Verebes József vezetőedző által irányított gárda az 1981/82-es évben 102 gólt szerezve nyerte meg a bajnokságot. Többen futballforradalomnak nevezték, hogy a több évtizedes fővárosi uralmat megtörve, gólgazdag játékkal a Rába ETO végzett a táblázat élén. A zöld-fehérek abban az idényben a Videotont 5-1-re, a DVTK-t 7-1-re, az Ózdot 9-2-re, a Szegedi EOL AK-át 8-0-ra, a Csepelt 5-0-ra, a Debrecent 8-1-re győzték le. A bajnokság gólkirálya Hannich Péter volt 22 találattal, eggyel megelőzve csapattársát, Szentes Lázárt.
Az akkori alapcsapatot – Kovács – Csonka, Hlagyvik, Mile, Magyar – Hannich, Póczik, Burcsa – Szabó, Szentes, Hajszán – jelenleg is sokan fejből tudják a futballszurkolók közül.
“Az egykori együttes minden tagját meghívtuk az ünnepségre” – folytatja Horváth Cs. Attila. – Sajnos néhányan már nem lehetnek közöttünk, őket a hozzátartozóik képviselik majd.
(MTI)

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.