#
Legeredményesebb sportolókat ünnepelték

Legeredményesebb sportolókat ünnepelték

A díjakat Kozmann György az Emberi Erőforrások Minisztériuma  sportért felelős helyettes államtitkára, világ – és Európa- bajnok, kétszeres olimpiai bronzérmes kenus, Bencsik János országgyűlési képviselő, Michl József Tata polgármestere és dr. Beró Henrietta alpolgármester adta át. Az ünnepségen megjelent Lázár Ottó a TAC elnöke, a város képviselő-testületének tagjai, bizottsági tagok, a sportegyesületek, szponzorok és támogatók képviselői, és természetesen szülők és családtagok is. A díjátadón fellépett a Fazekas Iskola gyermekkórusa Szabó Imréné vezetésével, zongorán közreműködött Robozné Schőnfeld Zsuzsanna,  a Humán és Ügyrendi Bizottság elnöke.

A köszöntő beszédek sorát Kozmann György az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg, aki elmondta, nem tud érzelmek nélkül Tatára jönni, hiszen számos emléket őriz az edzőtáborban eltöltött időkről és a tó körüli futásokról is, hozzátette: fontos, hogy a sportolók érezzék azt, hogy a város díjazza őket, mint ahogy az is, hogy más sportágak kiválóságaival találkozzanak. 

Aki a kényelmi zónájából hajlandó időközönként kimozdulni, az mindig egyre jobb és jobb eredményeket ér el, a fájdalomzónába bele kell csúszni, a fájdalomküszöböt át kell lépni, és igazából  a sportolót és a magáért felelősséget vállaló embert mindig az minősíti és erősíti, hogy a fájdalomküszöbbel képes-e megbirkózni-kezdte köszöntőjét Bencsik János országgyűlési képviselő, aki gratulált a város vezetőségének, és megköszönte, hogy Tata idén is igen komoly költségvetési támogatást biztosít a helyi sportélet működtetéséhez, és a TAC-al folytatja a sportcsarnok építését.

Michl József polgármester a helyszínen megköszönte a munkát a sportegyesületeknek, és azok vezetőinek valamint szakembereinek, akik hozzájárultak ahhoz, hogy idén 30 sportág legkiválóbbjait köszönthessék. A városvezető külön kiemelte a szülők felelősségét és áldozatvállalását, hozzátéve, hogy a gyermekeik életére odafigyelő szülők nélkül kevés lenne bármilyen támogatás, szakmai munka.  Az önkormányzat 2016-ban körülbelül 300 millió forinttal támogatja a helyi sportéletet a város saját adóbevételéből, ezért köszönet jár Tata adózóinak, valamint azoknak is, akik TAO hozzájárulásukkal segítik az itteni fejlesztéseket. A mai nap is bizonyítja a város azon törekvésének helyességét, hogy minden tatai gyerek iskola után vagy sportoljon, vagy valamilyen művészetet tanuljon-mondta Michl József.

A díjazottak idén egy különleges érmet vehettek át, melynek hátoldalán a tatai  nagy platán látható, mely 2014-ben az Év Fája lett hazánkban, míg az európai versenyben a 2. helyen végzett. A díjátadó alkalmából megjelent, és a díjazottak névsorát tartalmazó „Sportosan 2016” című kiadványban Michl József bevezetőjében utal arra, hogy a több mint 200 éve az Öreg-tó partján álló fa azt a méltóságteljességet és szilárdságot szimbolizálja, amellyel azok a sportolók is rendelkeznek, akik a végsőkig küzdve nem ismernek lehetetlent.

(Forrás: tata.hu)

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.