#
Madarak és Fák Napja Országos Versenyt

Madarak és Fák Napja Országos Versenyt

Jelentkezés és részvétel feltételei: A területi fordulóra háromfős általános iskolás csoportok jelentkezhetnek az iskolájukhoz legközelebb eső területi versenyhelyszínen. A csapatnak ajánlott legalább két tagját a 6-8. évfolyamos tanulók közül választani. 

A verseny tartalma: Az 5-6-7. évfolyam tananyagához kapcsolódó természeti, környezetvédelmi, biológiai alapismeretek, ill. a tanult növény és állatfajok ismerete, általános madár- és élőhely-védelem, helyi jelentőségű védett területek általános ismerete és a Tiszántúlon található helyi védett területek közül 10 kijelölt terület (részletesen lásd a területi forduló leírásánál), az év fája (mezei szil), az év madara (haris), a partimadarak (14 faj – részletesen lásd a területi forduló és a döntő leírásánál), a madárgyűrűzés, a klímaváltozás elleni védekezés, a nyár végén viruló növények és a terepi munkához szükséges eszközök és kellékek ismerete és használata, valamint madárhang felismerés (1-25 faj a területi versenyen, 1-50 faj az országos döntőn).

Nevezés: iskolák, szakkörök, madarász sulik háromfős csoportjainak jelentkezését várja a 20 területi központ. Nevezési díj nincs.

Nevezési határidő: 2016. március 1. a területi központoknál.

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.