Megnyílt a Design Hét Győrben

Megnyílt a Design Hét Győrben

Idén először rendezték meg a Design Hét Győr eseményt, a győri Delikát házban.

 

A megnyitón Nagy Zsuzsa építész, a győri fesztivál és a Design kiállítás kurátora megjegyezte: „Fő elhatározásunk a győri és Győr-környéki tehetséges designerek felkutatása és bemutatása a Design Hét Győr keretein belül”. Céljuk minél nagyobb figyelmet irányítani a bemutatott designerekre a befektetői szférában is. „Valljuk, hogy a design és a kortárs építészet alkalmazása mérhető, minőségi változást hozhat egy vállalkozás életében.” – mondta.

 

A tárlatot Hefter László, üvegművész nyitotta meg. Arról beszélt, hogy a design kiállítással Győrben is fel szeretnék hívni az ipari potenciálnak a figyelmét arra, hogy városunkban is rengeteg szellemi energia van, amely alkalmas az ipar versenyképességének növelésére és a most kiállított tárgyak nagy része alkalmas is erre.
A művész azt is kihangsúlyozta, hogy a design szó, ma már sokrétű fogalom, nem kötődik feltétlenül a tárgy-és eszköz kultúrához. Mára egy szellemi mozgalommá fejlődött ki, amely a megszokottal szembeni dolgokat részesíti előnyben.

 

A kiállítás megnyitót design menü kóstolás, divatbemutató és állófogadás kísérte. Balogh Petra divattervező ruháit fantasztikus divatbemutatóval mutatta be a Dunakapu téren.

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.