#
Milliókat spórolhatnak: lezárult az energetikai korszerűsítés a Móra iskolában

Milliókat spórolhatnak: lezárult az energetikai korszerűsítés a Móra iskolában

Kívülről és belülről is megújult a Móra Ferenc Általános és Középiskola. Közel 250 millió forintot költöttek el az épület korszerűsítésére, ebből mintegy 159 millió forint volt az uniós támogatás. Csengeri Mária, az iskola igazgatója elmondta, örültek a lehetőségnek, hiszen az 1973-ban átadott épület már nagyon rossz állapotban volt.

 

Ezért döntött úgy az intézmény, hogy a város támogatásával elindul az uniós pályázaton. Radnóti Ákos, önkormányzati képviselő elmondta: Győr a 88 millió forintos önrészen kívül közel 7 millió forint plusz forrást biztosított a rekonstrukcióhoz.

 

A Móra iskola külseje közel 8.000m2-es hőszigetelést kapott, és 343 ablakot cseréltek ki. A fűtés most már külön-külön szabályozható, amit a teljes rendszer átalakítása tett lehetővé – mondta el Richter Antal, projektvezető. A hőközpont ötöd akkora területen elfér mint korábban, s a működését számítógép irányítja.

 

A fejlesztéséknek köszönhetően a Móra Ferenc iskola az F-ből a B energiaosztályba került, ami országosan is egyedülálló – tette hozzá a szakember. A korszerűsítéstől éves szinten 10 millió forintos energetikai megtakarítást remélnek.

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.