http://www.kultkupa.hu
Nagy játékosmozgás az ETO-nál

Nagy játékosmozgás az ETO-nál

A felkészülés első hete után nagy a mozgolódás a csapat háza táján. Vannak, akik szerződésük lejártával távoznak az ETO-tól, de helyettük persze érkeznek más játékosok erősítésként – írja az eto.hu

 

A klub honlapjának beszámolója szerint június 30-án, szerződése lejártával távozott az ETO-tól Zamostny Balázs, Beliczky Gergő, Gyagya Attila és Szabó Lukas is, valamint közös megegyezéssel szerződést bontott Rokszin Ádám, Daru Bence pedig visszatér Paksra, így ők már nem tagjai az ETO 2018/2019-es keretének.

Ahogy a távozók listájából is látni lehet, csatár-fronton erősítésre szorul a csapat, ezért érkezett Baracskai Roland a Mezőkövesdtől és az ETO-nevelés Mervó Bence a DAC-tól. A középpályásokhoz csatlakozott Jakab Dávid az MTK-ból, Marko Vukasović az FK Vojvodinától, illetve visszatért Győrbe Koltai Tamás Paksról, a védelem megerősítésére pedig Tar Zsolt érkezett az ETO-hoz a Puskás Akadémiától.

Még folynak a tárgyalások más játékosokkal is, így további érkezőkre lehet számítani.

Az igazolások közül az egyik legnagyobb névnek talán Mervó Bence számít, a korábbi ETO játékos a DAC-tól tér vissza Győrbe.

Nekem Győr a magyar csapatom, Győr az én hazám. Mészöly Gézának köszönöm, hogy megküzdött értem. Én is megfogok küzdeni a klubért – mondta az eto.hu-nak Mervó Bence.

 

Azzal a feladattal bíztak meg a klub és a város vezetői, hogy ez a nagy hagyományú klub megint az ország egyik legerősebb focicsapatát adja. Nem csak az NBI a cél, hanem az is, hogy ott újra gyökeret verjen a csapat. – mondta Mészöly Géza, a csapat vezetőedzője. – Ehhez pedig kell néhány erős igazolás. Ezért hoztuk el a DAC-tól Bencét, akit bevallom, pár éve szerettem volna már leigazolni, de akkor ez nem valósult meg. Most igen! Nagy versenyben sikerült, mivel több külföldi  klub szerette volna  Bencét. Ők is tudják, hogy az egyik legtehetségesebb fiatal magyar csatár. Nekünk meg kellett kötnünk azt a kompromisszumot, hogy nem állunk Bence elé, ha kap egy nagy lehetőséget , de erről pedig azt gondolom, hogy ez az ő fejlődését szolgálja. Bence biztosan játszani fog még nagy európai csapatban, addig pedig hatalmas szó számunkra, hogy a pár éve még U20-as világbajnokságon gólkirály játékos újra Győrben játszik.

 

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.