http://csalad.hu/
Oktatási eszközökkel segíti a tatabányai szakképzést a Bridgestone

Oktatási eszközökkel segíti a tatabányai szakképzést a Bridgestone

Mintegy 2,5 millió forint értékű eszközadománnyal támogatja a Tatabányai Szakképzési Centrum Bánki Donát-Péch Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskola 150 diákjának képzését a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.

Az intézmény a támogatásból a mechatronikai és elektronikai technikus képzéshez szükséges korszerű elektrotechnikai berendezéseket, valamint a vegyészlaborban használt oktatási eszközöket vásárolt. A korszerű taneszközök segítik majd a centrum hamarosan induló erősáramú elektrotechnikusi képzésében résztvevő diákok oktatását is. Az átadási eseményen a tanulók már működés közben próbálhatták ki az új eszközöket.

A Péch Antal Szakgimnázium többek között villanymotorokat, komplett szervóhajtásokat és frekvenciaváltókat kapott, melyet Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója adott át a mai napon a centrum vezetőjének és diákjainak, John Katalin alpolgármester jelenlétében.

Az elektrotechnikai berendezések mellett az oktatási intézmény vegyészlaborja lombikokat, PH-mérőműszereket és hőmérőket is beszerzett a Bridgestone jóvoltából. Ezen eszközöknek főként az intézmény vegyész ágazati képzésben résztvevők veszik nagy hasznát. Az iskola vezetése kiemelte, hogy az eszköztár bővítése és modernizációja lehetővé teszi műszaki és vegyipari szakmák iránt érdeklődő diákok megszólítását is, például nyílt napok alkalmával, vagy éppen a Szakmák éjszakája elnevezésű rendezvénysorozaton egy-egy látványos bemutatóval.

A tatabányai Bridgestone abroncsgyár kiváló kapcsolatot ápol a Tatabányai Szakképzési Centrummal, hiszen évek óta biztosít nyári gyakorlati lehetőséget a centrum diákjai számára.

A tatabányai ipari parkban működő Bridgestone abroncsgyár a folyamatos fejlesztések eredményeként az elmúlt 10 évben Európa egyik legmodernebb abroncsgyártó üzemévé vált. A gyárban Bridgestone és Firestone abroncsok készülnek, több mint 230 különböző méretben. A vállalat 1.200 főt foglalkoztat, akik közül közel ezren a termelésben, elsősorban műszaki, mérnöki, informatikai, karbantartói, logisztikai és gépkezelői területen dolgoznak a világ műszaki élvonalába tartozó teljesen automata és digitális gyártástechnológiával.

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.