https://korrupciomegelozes.kormany.hu
http://www.kultkupa.hu
Retro kiállítás Dorogon, a magyarság ünnepei Tatán

Retro kiállítás Dorogon, a magyarság ünnepei Tatán

Dorogon pénteken este nyílt kiállítás a Retro címmel kiírt térségi, művészeti pályázatra érkezett alkotásokból, képző-, fotó-, írás-, tánc- és zeneművészeti kategóriákban. A tárlatra tizenöt községből és városból összesen 83 pályamű érkezett, az alkotásokat nyolc nemzetközileg ismert művész bírálta el.

Tatán szombaton a Kenderke népművészeti műhely “Jeles napok Ünnepek és hétköznapok a magyar nép életében” címmel mutatja be új, mintegy kétórás műsorát. A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő társaság műsora egy teljes év eseményein vezeti át a közönséget.

Esztergomban a Vármúzeum dísztermében a Hosszú Búcsú Halmos Bélától című filmet vetítik, és beszélgetést tartanak a film producerével, Jantyik Csabával, aki Halmos Béla munkatársa és barátja volt.

Oroszlányban, a Művelődési Központban Elekes Gyula székelyudvarhelyi tűzzománcművész munkáiból nyílik kiállítás, majd átadják az Oroszlány város kultúrájáért elnevezésű emlékplaketteket.

Tatabányán a 75 éve meghalt Reményik Sándorra emlékezve rendeznek műsort a Jászai Mari Színház Népházban, majd díszdiplomákat adnak át nyugdíjas pedagógusoknak és köszöntik a város pályakezdő tanárait. A Tatabánya Kultúrájáért Díjat idén a Bárdos Lajos Vegyeskórus veheti át.

A magyar kultúrát 1989 óta ünneplik január 22-én, a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

(MTI)

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.