#
#
Rossz a levegő minősége

Rossz a levegő minősége

Meghaladta az egészségügyi határértéket a szállópor koncentráció Mosonmagyaróváron adta hírül a városháza. Térségünk több városában is rossz a levegő minősége.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Környezetvédelmi Mérőközpont mérési adatai alapján Mosonmagyaróvár város területén 2017. január 20-án és 21-én mért szálló por (PM10 aerosol) koncentráció meghaladta az egészségügyi határértéket(50 µg/m3 ) ill. a tájékoztatási küszöbértéket (75 µg/m3), de a riasztási küszöbértéket nem érte el(100 µg/m3).

Az önkormányzat kéri lakosságot a környezetkímélő közlekedés és fűtés előtérbe helyezésére, hogy minél előbb javuljon a város levegő minősége és csökkenjenek az egészségügyi kockázatok.

Az országos közegészségügyi központ egyébként további tizenkét települést jelölt az egészségtelen levegőminőséget jelző narancssárga színnel, ezek: Szeged, Debrecen, Oszlár, Dunaújváros, Százhalombatta, Dorog, Esztergom, Tatabánya, Győr, Sopron, Szombathely és Szentgotthárd.

Az pedig ÁNTSZ arra figyelmeztet, hogy a levegő magas szálló por tartalma miatt az arra érzékenyeknél légzőszervi tünetek jelentkezhetnek (köhögés, nehezebb légzés), panaszaik súlyosbodhatnak.

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.