#
Sok programmal emlékeznek a ’48-as szabadságharc 170. évfordulóján

Sok programmal emlékeznek a ’48-as szabadságharc 170. évfordulóján

Sok programmal várják a március 15-i ünnepségeken az embereket minden városban. Győrben, Mosonmagyaróváron és Tatabányán is tartanak központi, városi ünnepséget az 1848-49-es szabadságharc 170. évfordulóján. A legtöbb program már délelőtt kezdetét veszi.
Győrben 10.00 órakor a Honvéd ligetben az 1848-as szabadság emlékműnél is koszúzást tartanak. 11 órától a Városháza téren a díszszázad felvonulását is látni lehet. A városháza dísztermében déltől kezdődik a Díszközgyűlés, hol a Pro Urbe Győr díjakat, valamint Győr Sajtódíjának átadását is megtartják.
Mosonmagyaróváron 10 órától a mosoni temetőben kezdődik a megemlékezés. Koszorúzást tartanak a ’48-as honvéd síroknál. Délután 1 órától a civil koszorúzások is elindulnak az 1848-as mosonmagyaróvári emlékhelyen. A városi ünnepség a múzeumkertben folytatódik.
Tatabányán a Bánhidai Szoborparkban tartja a város az ünnepi megemlékezést. Az 1848-49-es szabadságharc 170. évfordulóján a városi fúvószenekar is fellép. Emellett pedig ünnepélyes tiszteletadás, koszorúzás és diákszínpadi fellépés is szerepel a műsorban.

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.