https://korrupciomegelozes.kormany.hu
http://www.kultkupa.hu
Százmilliárd forinttal nőtt a lakossági állampapírok állománya februárban

Százmilliárd forinttal nőtt a lakossági állampapírok állománya februárban

A lakossági forint állampapírok teljes állománya 103 milliárd forinttal 7111 milliárd forintra emelkedett februárban – közölte az MTI-vel az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) kedden.

Az ÁKK közleményéből kiderül, a februári növekedés több mint felét a Prémium Magyar Állampapír (Pmáp) adta, amelynek állománya 56,3 milliárd forinttal emelkedett. A Pmáppal  jelenleg a 3 éves futamidőre 3,5 százalékos, az 5 éves futamidőre pedig 3,8 százalékos hozam érhető el.
A Féléves Magyar Állampapír állománya februárban 28,1 milliárd forinttal, a Kétéves Magyar Állampapíré 24,7 milliárddal emelkedett.  A Babakötvény állományának 1,4 milliárd forintos növekedése az adósságkezelő szerint önmagában még nem jelentős, de biztató jelnek tartják, hogy a megemelt 5,4 százalékos kamatszint mellett az állomány egyhavi növekedési üteme 3,7 százalékot tett ki.

A forint és deviza lakossági állampapírok állománya összesen  7242,1 milliárd forint volt február végén – olvasható az ÁKK közleményében.

Az ÁKK felhívta a figyelmet: a lakossági állampapírok állománya annak ellenére gyarapodott februárban, hogy egy hónappal korábban a kétéves és hosszabb futamidejű állampapírok vásárlói körét a magánszemélyekre szűkítették.

(MTI/Kiemelt kép: Pixabay)

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.