http://onlineszamla.nav.gov.hu
Székesfehérváron készül az új hullámos Milka Európának

Székesfehérváron készül az új hullámos Milka Európának

Elkezdődött a Milka új, hullámos táblás csokoládéja, a Milka Waves gyártása a Mondelez International csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári üzemében, ahonnan az egész európai piacot ellátják a termékkel – jelentette be a társaság csütörtökön.

Pál László Balázs gyárigazgató a cégcsoporton belül különlegesnek nevezte a fehérvári gyárat, mert az nemcsak egy-egy termékkategória specifikus termékeit állítja elő, hanem kekszeket és csokoládékat is gyárt. Legújabb innovációjuk a Milka Waves,  amelyből éves szinten több ezer tonnát gyártanak majd. Megjegyezte, hogy az évente legyártott Milka Waves csokoládétáblákat egymás mellé lerakva Székesfehérvártól a Mount Everestig “érnének a hullámok”. A gyárigazgató emlékeztetett arra, hogy 2014 szeptemberében a Mondelez 50 millió dollárt (akkori árfolyamon 11 milliárd forintot) fektetett be az üzem fejlesztésébe és három új gyártósort telepített Fehérvárra. Eleinte a kekszes Milka termékeket gyártották csak az egész európai piac számára, most már a Waves táblákat is.

Az új termékről Réti Zsófia marketingvezető elmondta: a hullámot formázó táblákon tejcsokoládé és fehércsokoládé találkozik, amelyen tejcsokival bevont karamell és csokigolyók vannak.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester jelezte, hogy a Mondelez az egyik legnagyobb foglalkoztató a városban, így az egyik legnagyobb helyi adófizető is. Úgy vélte, komoly városmarketing értékkel bír, hogy a termékek Székesfehérvárról Európa minden bolti polcára eljutnak.

Kertész Péter Arnold kommunikációs vezető az MTI kérdésére elmondta, hogy a korábban átadott három gyártósor egyikén gyártják a Waves csokoládét. Megjegyezte, hogy hamarosan egy új gyártósort is telepítenek az üzembe, azon kizárólag Oreo kekszet készítenek majd, így jelentősen megnő az üzem kekszgyártó kapacitása.

A székesfehérvári üzemben jelenleg ötszázan dolgoznak, ami a kommunikációs vezető közlése szerint a szükségesnél lényegesen kevesebb. Hozzátette: rengeteg megrendelésük van, és további sok, nagy volumenű munka jönne még, ha lenne elegendő munkaerő, ezért bíznak abban, hogy kormányzati támogatásokkal, bérlakás programmal javítani lehet a helyzeten.

Az amerikai székhelyű Mondelez International a világ vezető snackgyártó vállalata. Több olyan márkával rendelkeznek, amelyek külön-külön évente több mint egymilliárd dolláros forgalmat hoznak, mint a Milka, a Cadbury, a Trident vagy az Oreo. Helyi márkáik között található a Győri Édes, a Pilóta keksz, a Sport szelet, az Albert keksz, illetve a Háztartási keksz.

A világ több mint nyolcvan országában jelenlévő cégcsoportnak tavaly világszinten 26 milliárd dollár volt az árbevétele. A Mondelez Hungária Kft. 2015-ben 33,4 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 425 millió forint adózott eredményt realizált, tavaly 34,4 milliárd forintos nettó árbevételt és 411 milliós adózott eredményt ért el.

(MTI)

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.