#
#
Tata ad otthont jövőre az Országos Főépítészi Konferenciának

Tata ad otthont jövőre az Országos Főépítészi Konferenciának

Az ország önkormányzati és állami főépítészei saját kezdeményezésükre 1996 óta évente más és más városban rendezik meg az Országos Főépítészi Konferenciát. Idén augusztus 24 és 26. között Kecskeméten tartották a XXI. Országos Főépítészi Konferenciát, a Magyar Főépítészek– Országos Főépítészi Kollégium – Egyesület, valamint Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében.

A szakmai programokat követően Michl József polgármester és Kiss Zsolt, Tata főépítésze a Városházán vette át a vándorzászlót Kecskemét város alpolgármesterétől, Dr. Homoki Tamástól, Salamin Ferenctől, az Országos Főépítészi Kollégium elnökétől, valamint Öveges Lászlótól, Kecskemét város főépítészétől, a jövőre Tatán megrendezendő, XXII. Országos Főépítészi Konferencia vendéglátójának képviseletében.

Michl József a zászlóátadás után elmondta: – A Főépítészi Kollégium egy régóta működő, nagy tiszteletnek örvendő szakmai közösség, hiszen a nagyobb, városi önkormányzatok túlnyomó részének van főépítésze, aki közvetlenül az önkormányzat vezetésével, a városkép kialakításának szakembere. Ő az, aki nem csak az apró részletekről szóló jogszabályi megfeleltetésekért felel, hanem azért is, hogy egy város arculata, fejlődése, a városkép kialakulása, és a helyi építési szabályzatról szóló helyi döntések miként alakulnak. Nagyon fontos, és megtisztelő Tata számára az, hogy ezeket a szakembereket itt láthatjuk majd vendégül, és mi adhatunk otthont ennek a konferenciának – így a tataiságunk, a saját fejlesztéseink, elképzeléseink, a Magyary Terv, a természetvédelem és az örökségvédelem területén tett lépéseink és a modern építészetünk, országosan is még ismertebbé válhat a szakembereken keresztül. Ezért nagy öröm, hogy ezt a konferenciát egy év múlva Tata rendezheti meg.

(Forrás: tata.hu)

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.