Több esethez riasztották a megye tűzoltóit az elmúlt héten

Több esethez riasztották a megye tűzoltóit az elmúlt héten

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során kilencen sérültek meg.

Száraz fű, bozótos és nádas égett mintegy háromszáz négyzetméteren Győrújfalu és Győrzámoly között a kavicsbánya közelében április 8-án, hétfőn este. A győri hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy családi házzal egybeépített, tárolónak használt épület Bakonyszentlászlóban, a László király utcában kedden éjszaka. A tűz kismértékben a lakóház tetőszerkezetére is átterjedt. Kisbérről és Pannonhalmáról hivatásos, Veszprémvarsányból önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek egy gázpalackot is kihoztak az épületből és két vízsugárral eloltották a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki.

Csütörtökön a hajnali órákban kigyulladt egy 1 köbméteres műanyag hulladékgyűjtő edény Mosonmagyaróváron a Hold utcában. A város hivatásos tűzoltói gyorsan megfékezték a lángokat.

Összeütközött öt gépkocsi a 84-es főút Kópháza és Nagycenk közötti szakaszán, a 112-es kilométernél csütörtökön reggel. A balesethez a soproni hivatásos és a nagycenki önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Az eset során két ember könnyebben megsérült, ezért őket a mentők kórházba szállították.  

Árokba hajtott egy gépkocsi Ikrény térségében, az M85-ös autóút és az M1-es autópálya közös szakaszán, a körforgalomnál szombaton reggel. A járműben ketten utaztak, egyiküket a mentők a győri hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt kiemelték a kocsiból. Az egység a kiemelt sérült mentőautóba behelyezéséhez nyújtott segítséget a mentőknek, akik mindkét utast kórházba szállították.

Győrben a Horgas utcában meggyulladt egy szelektív, 1100 literes szelektív hulladékgyűjtő vasárnap délelőtt. A papírok tárolására szolgáló kukát a város hivatásos tűzoltói kihúzták a többi hulladéktároló közül, – így a tűz nem terjedt át a többi tárolóra,- majd eloltották a lángokat.

Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.