http://csalad.hu/
Több esethez riasztották a tűzoltókat a múlt héten

Több esethez riasztották a tűzoltókat a múlt héten

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvankét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során heten sérültek meg.

Kigyulladt egy személygépkocsi hétfő délután a 8531-es út 1-es kilométerénél, Fertőd térségében. A tűzesethez a kapuvári hivatásos és a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

Lesodródott az úttestről és az út menti Ikva-patakba csúszott egy személyautó kedd délután a 84-es főút 115-ös kilométerszelvényénél, Kópháza térségében. A balesethez a soproni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik csörlő segítségével stabilizálták az autót, majd kiemelték és átadták a kocsiban ülő két sérültet a mentőszolgálatnak. Később a partra vontatták a járművet.  

Szerdán Győr-Moson-Sopron megyében több szabadtéri tűz adott munkát a tűzoltóknak.  A kapuvári hivatásos tűzoltókat Fertőd-Tőzeggyár Major közelébe riasztották  kora délután, ahol mintegy ezer négyzetméteren égett a bozótos, száraz aljnövényzet. A győri hivatásos tűzoltókat Győrben a Vásárhelyi Pál utcába riasztották, ott körülbelül ötszáz négyzetméteren égett a száraz fű. Később a győri és pannonhalmi hivatásos és a pannonhalmi önkéntes tűzoltók Győrságra vonultak, mivel a Puszta utcában is lángolt az avar. Győrben az 1-es számú főút közelében az Avar utcánál is lángolt a bozótos,  bokros rész,  ott mintegy két hektárnyi területen kellett megfékezni a győri és pannonhalmi hivatásos tűzoltóknak a lángokat. Az esti órákban a győri Kagyló utcában is meggyulladt az avar, ott csak néhány négyzetméteren kellett oltani a győri tűzoltóknak.

Csütörtökön délelőtt Bőny-Szőlőhegyre riasztották a győri és pannonhalmi hivatásos tűzoltókat, ahol mintegy fél hektár területen égett a száraz fű egy zártkertben. A tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével oltották el a lángokat.  Délután a győri és pannonhalmi hivatásos, valamint a győrújbaráti önkéntes tűzoltók Nyúl és Győrújbarát közé a Lila hegyre vonultak, ahol mintegy három hektár területen bozótos, fás, száraz füves terület égett. A tűz oltását két közelben tartózkodó rendőr kezdte meg kéziszerszámok segítségével, megakadályozva, hogy az ott lévő hétvégi házak is veszélybe kerüljenek, majd a tűzoltók oltották el véglegesen a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával.  Börcs külterületén is felcsaptak a lángok délután. A körülbelül másfél hektáron égő tüzet, ami száraz füves, bokros területen égett, a győri és lébényi hivatásos, valamint a börcsi és kunszigeti önkéntes tűzoltók közösen fékezték meg. A tűzesetek során nem sérült meg senki. 

Szombaton délután körülbelül kétszáz négyzetméteren gyulladt meg a hulladék egy régi fóliasátor alatt Péren, a Fehérvári utcában. A tűz egy melléképületet is veszélyeztetett, de a tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet. 

Vasárnap a győri hivatásos és a téti önkéntes tűzoltókat Gyömörére a Petőfi utca végére riasztották, ahol mintegy két hektáros területen foltokban égett a száraz fű. Ágfalván a Hegy utca végén körülbelül húsz négyzetméteren összehordott növényi hulladék égett, amit a soproni hivatásos tűzoltók oltottak el. Győrújbarátra a Fehérkereszt utcába a győri hivatásos és a győrújbaráti önkéntes tűzoltókat riasztották, ahol mintegy ezer négyzetméteren égett a száraz fű, növényi hulladék. A tűzoltók megfékezték a lángokat. A tűzesetek során nem sérült meg senki.

Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.