http://csalad.hu/
Több műszaki cikket és ruhát vettünk eddig, mint tavaly

Több műszaki cikket és ruhát vettünk eddig, mint tavaly

Úgy is nagyot nőtt a kiskereskedelmi forgalom márciusban, hogy idén nem segített a húsvéti hétvége.

Idén márciusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 4,9, naptárhatástól megtisztítva 5,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit – közölte a KSH. A két adat közötti nagy különbség főleg annak tudható be, hogy tavaly április 1-je volt húsvétvasárnap, vagyis még márciusban intézték az ünnep előtti bevásárlásokat, idén viszont a húsvét még nem látszik a márciusi adatokon.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,0, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben és az üzemanyag-kiskereskedelemben egyaránt 14,3 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalmának volumene 5,9 százalékkal nőtt.

Növekedtek az eladások a bútor-, műszakicikk- (18 százalék), iparcikk jellegű vegyes- (17 százalék), a textil-, ruházati és lábbeli- (14 százalék), a használtcikk- (13 százalék), valamint a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk-üzletekben (8,0 százalék). Ezzel szemben a forgalom volumene csökkent a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben (–0.8 százalék).

Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 14,3 százalékkal nőtt.

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.