Tűzriadó gyakorlatot tartottak Mosonmagyaróváron

Tűzriadó gyakorlatot tartottak Mosonmagyaróváron

Szeptember 21-én Mosonmagyaróváron a Győri Műszaki SZC Hunyadi Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskolában tűzriadó gyakorlatot tartottak.

A gyakorlat lebonyolításában közreműködött a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya is. A feltételezés alapján az első emeleti folyosó végén elhelyezkedő tanterem előtt tűz keletkezett, a folyosó füsttel telítődött, aminek következtében a teremben lévő tizenöt tanuló és a tanár a teremben rekedt. A bennrekedt tizenhat főt a mosonmagyaróvári tűzoltók kihúzós létrán keresztül “mentették ki”. A tűzriadó tervnek megfelelően a kijelölt gyülekezési ponton 25 osztály 481 tanulója, az intézmény 38 tanára, és 9 dolgozója 117 másodperc alatt sorakozott fel.

A sikeresen végrehajtott tűzriadó gyakorlaton a tanulók a pedagógusok felügyelete mellett fegyelmezetten hajtották végre az épület kiürítését, majd a tűzriadó tervben meghatározott feladatokat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egyik fő célkitűzése a tüzek megelőzése, a tűz elleni védekezésre való felkészülés, felkészítés. A váratlan helyzetekben követendő helyes magatartás gyakoroltatása fontos feladat a tanulóifjúság körében is.

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.