http://onlineszamla.nav.gov.hu
Új termelői piac alapkövét tették le Kónyban

Új termelői piac alapkövét tették le Kónyban

Kónyban a falunap rendezvényei közt idén az új termelői piac alapkő letételére is sor került. A helyiek és a Kónyból elszármazottak gyűltek össze az ünnepélyes eseményen, ahol Aller Imre polgármester mondott ünnepi köszöntőt.

 

Aller Imre felidézte azokat a korábbi ünnepeket, amikor szintén valami jelentős fejlesztést, fejlődést is ünnepeltek a kónyiak. Kiemelte a Dísztér átadását, a tűzoltószertár és a faluház felújítását, a tájház létrehozását, az 1848-1849-es szabadságharc emlékművének avatását. A helyi összefogás példaértékű megnyilvánulásának nevezte, hogy közadakozásból lélekharangot helyeztek el tavaly a temető kápolna tornyában, ami előtte Rómában maga Ferenc pápa áldott meg.

A beruházás részleteit Czepek Gyula tervező ismertette. A területre egy aszfaltozott út vezet majd be, és 24 parkoló épül meg. A területre 4 árusító pavilont is építhetnek vállalkozók egységes tervek alapján. Megépül egy 600 négyzetméteres nyitott vásártér, ami térkő burkolattal lesz ellátva. A nyitott vásártér mögött épül egy 230 négyzetméteres fedett nyitott épület, amelynek a végében zárt irodát, férfi és női mosdókat is kialakítanak. A vásártér funkció mellett remélik, hogy közösségi térként is funkcionál majd az új létesítmény, aminek az építési határideje 2018 október.

Mielőtt a kapszulát elhelyezték volna végleges helyén, Varga Balázs plébános áldotta meg.

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.