#
#
Új út vezet a tatabányai ipari parkba

Új út vezet a tatabányai ipari parkba

A tatabányai ipari parkban megkezdődött egy másfél kilométeres feltáró út építése, mely a térség egyik főútjára csatlakozva lehetővé teszi az ipari övezet bővítését – közölte a polgármester.

Schmidt Csaba tájékoztatása szerint a beruházás 484 millió forint európai uniós támogatással valósul meg. Az új út az ipari park egyik fő közlekedési tengelyének folytatásaként a forgalmat a 8135-ös országos közútra vezeti, ahonnan elérhető az M1-es autópálya csomópontja.

A kamionok főútra való balesetmentes kihajtása érdekében a kereszteződésben felhajtósávot építenek ki, illetve az útszakasz tervezésekor kiemelt figyelmet kapott a csapadékvíz elvezetése.

A Tatabányai Ipari Park területe 800 hektár, ennek 55 százaléka Környe, 45 százaléka Tatabánya közigazgatási területén található, eddig a terület közel felét hasznosították ipari célokra. A kormány korábban a Modern városok program keretében támogatás nyújtott a park területének 140 hektáros bővítéséhez.

A parkban tízezernél több ember dolgozik, az itt letelepült vállalatok összesen mintegy hatmilliárd forint helyi adót fizetnek be.

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.