http://www.kultkupa.hu
Vádemelés az embercsempész banda ellen

Vádemelés az embercsempész banda ellen

Száznál több migráns Nyugat-Európába juttatásával gyanúsítanak egy iraki és öt magyar férfit, akik ellen a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés gyanújával emelt vádat – közölte a főügyészség.

Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint a bűnszervezetet egy iraki férfi vezette, 2015 júliusától közel egy évig csempésztek embereket. A társaság vezetője alsóbb szintű irányítónak két magyar férfit szervezett be, majd hozzájuk még három vádlott csatlakozott, illetve a hálózat tagja volt még három ismeretlenül maradt személy is.
A bicskei és a vámosszabadi menekülttáborokból a migránsokat egy budapesti hotelbe irányították, majd innen illegálisan Nyugat-Európába szállították. Az embercsempészetből az iraki férfi hatmillió forintos jövedelemre tett szert, a szervezet két alsóbb szintű irányítója két-, illetve egymillió forintot meghaladó összeggel gazdagodott.
A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a szállítások kiinduló pontjának számító hotelben 2017 február elsején tartottak házkutatást, melyen mobiltelefonokat, SIM kártyákat, számítógépeket, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható feljegyzéseket, nagy mennyiségű készpénzt és egy luxusterepjárót foglaltak le.
Az intézkedés során elfogták a bűnszervezet iraki vezetőjét, illetve egy magyar bűntársát, majd később a társaság többi tagját is megtalálták. A csoport utolsó tagját 2018. január 23-án fogták el a Kanári-szigeteken.

(MTI)

 

 

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.