http://onlineszamla.nav.gov.hu
Vereséggel kezdett az UNI Győr

Vereséggel kezdett az UNI Győr

Hiába kezdett jól a CMB Cargo – UNI Győr a női kosárlabda Európa-kupában a Saint Amand ellen, végül 77-70-es vereséget szenvedett.

 

Jól kezdte a találkozót, az első negyedben gyakorlatilag csak az UNI Győr vezetett, 6-6-nál volt utoljára együtt a két csapat a gyorikosar.hu beszámolója szerint. A folytatásban sikerült ellépni és tíz perc alatt megnyugtató előnyre tettünk szert.

Ezt elég hamar elkótyavetyélte a zöld-fehér gárda a második szakaszban. A negyed felénél már a hazaiak vezettek (21-20), s egészen a félidőig ez a helyzet nem változott: a győriek futhattak az eredmény után. A játékrész hajrájában aztán Sztepanova két duplájának köszönhetően végül egypontos vezetéssel vonulhattak pihenőre (30-31).

A harmadik szakaszban 36-36-ig fej fej mellett volt a két csapat, ám innen egy 13-2-es rohanással elhúzott a hazai alakulat (49-38), mely ebben a tíz percben összesen annyi pontot dobott, mint az első kettőben, s jelentős előnyre tett szert a zárófelvonás előtt (60-46).

Az utolsó szakaszban telt az idő, a vendéghátrány azonban nem lett kisebb, tíz pontra is egyszer sikerült felzárkózni (67-57), de három perccel a vége előtt mínusz 14-nél időt kért Völgyi Péter. Sikerült valamelyest felkapaszkodni, azonban az utolsó két percen belülre érve Fouasseau triplájával, valamint Krivacevic három kihagyott büntetőjével gyakorlatilag eldőlt a találkozó (77-67). Az UNI Győr így vereséggel kezdte szereplését az Európa-kupában.

 

Völgyi Péter: – Győzelmi esélyt szalasztottunk el, az első félidőben jól és fegyelmezetten védekeztünk, ennek is volt köszönhető, hogy ha kevéssel is, de vezettünk. A harmadik negyedben azonban megkaptuk azokat a lerohanásos kosarakat és triplákat, amelyeket szerettünk volna elkerülni. A vereség ellenére is voltak pozitívumok, leszedtünk tizennégy támadó lepattanót, s ha kicsit jobban büntetőzünk a végén, még jobban visszajöhettünk volna a mérkőzésbe. Sok idő nincs a kesergésre, hiszen jön az újabb erőpróba.

 

Saint-Amand-CMB Cargo-UNI Győr 77-70 (11-18, 19-13, 30-15, 17-24)

 

 

Saint-Amand: MARIZY DIEME 13/3, Garcia Salinero 8, Fouasseau 5/3, BRUNER 15, SULCIUTE 16/3. Cs.: TETEMONDOVA 14/6, Duprez, Mbuyamba Tshimanga 1, Marie 1, Ngo Ndjock 4. Edző: Fabrice Fernandes.

 

UNI Győr: Czank 5/3, FIELDS 24/3, Varga Zs. 4, Krivacevic 7, GOREE 10. Cs.: Simon Zs. 8, SZTEPANOVA 10, Török Á. 2. Edző: Völgyi Péter.

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.