#
#
Világsztárokkal lép fel a Győri Filharmonikus Zenekar Budapesten

Világsztárokkal lép fel a Győri Filharmonikus Zenekar Budapesten

Hivatásos zenekarrá válásának 50. évfordulója alkalmából világsztárokkal lép fel a Győri Filharmonikus Zenekar Budapesten – mondta el Berkes Kálmán, a zenekar művészeti vezetője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

 

 

A négyestés koncertsorozat március 9-én kezdődik, amikor Csajkovszkij, Verdi és Puccini remekművei csendülnek fel a Zeneakadémián. A Győri Filharmonikus Zenekar Operacsillagok című estjén Pasztircsák Polinát, a Magyar Állami Operaház művészét és Dovlet Nurgeldiyev türkmén tenort, a Hamburgi Operaház vezető énekesét várják vendégként – közölte a karmester. 

A következő, május 2-i koncerten Szergej Nakarjakov orosz trombitaművész két trombitavirtuóz darabot ad elő. Szeptember 25-én Szergej Rahmanyinov Rapszódia egy Paganini témára című művét hallhatja a nagyközönség a nemzetközi hangversenyélet új sztárja, Dmitrij Maszlejev zongoraművész előadásában. 


A Győri Filharmonikus Zenekar bérleti sorozatának záró koncertjén, november ötödikén Sarah Chang, a világ vezető hegedűművésznőinek egyike lép fel – mondta el a karmester. A művészeti vezető arra is kitér, hogy az utóbbi nyolc évben rengeteget fejlődött a zenekar, ez a nézők számában is látszik, hiszen megtöbbszöröződött a bérletesek száma.

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.