Áruház

A brandy utánozhatatlan zamata

Summary

Ezzel az itallal még magát Winston Churchill-t is le lehetett venni a lábáról. A brandy minden kétséget kizáróan nagyon izgalmas ital, legalábbis a minőségi változatok. Legalább annyira zamatos, mint egy finom bor és igazán összetett ízvilággal rendelkezik. Hogy miért pont […]

Brandy
Brandy

Ezzel az itallal még magát Winston Churchill-t is le lehetett venni a lábáról. A brandy minden kétséget kizáróan nagyon izgalmas ital, legalábbis a minőségi változatok. Legalább annyira zamatos, mint egy finom bor és igazán összetett ízvilággal rendelkezik. Hogy miért pont a bor jött fel példaként? Mivel ez nem más, mint borból készült pálinka. Nálunk a legismertebb megnevezése a brandy, viszont szerte a világon hivatkozhatnak rá Jerignac, Armagnac, Brandewijn, Vinjac vagy Cognac-ként is.

Minden változatnak az elkészítése hasonló módon történik, leginkább az adott régión belül változhat az elnevezés az eredetvédettség miatt. Ezért lehet az, hogy a francia cognac is tulajdonképpen a brandy egyik speciális változata. Tehát a konyakot mégsem lehet brandynek nevezni. Nem valami egyszerű, de akit igazán érdekel, hogy mi is a különbség a kettő között, az akkor fog megvilágosodni, miután megkóstolt egy Courvoisier X.O. és egy Metaxa Ararat fajtát. Mindkettő a felsőkategóriát gazdagítja és olyan ízjegyeket hordoznak önmagukban, amelyek letaglózzák azt, aki belekóstol.