Webáruház

A rendszeres Covid-tesztelés fontossága a szociális intézményekben

Summary

A Covid-19 gyorstesztek fontos szűrőeszközök, segítenek megvédeni a közösségeket, amelyekben élünk. Használatuk fontos, mert bizony nem mindenhol jelentkeznek a tünetek, ahol a Covid-19 felüti a fejét. A tanulmányok szerint a tünetek nélküli betegek a Covid-19 terjedésének akár 50 százalékát is […]

A Covid-19 gyorstesztek fontos szűrőeszközök, segítenek megvédeni a közösségeket, amelyekben élünk. Használatuk fontos, mert bizony nem mindenhol jelentkeznek a tünetek, ahol a Covid-19 felüti a fejét. A tanulmányok szerint a tünetek nélküli betegek a Covid-19 terjedésének akár 50 százalékát is okozhatják. A szociális intézményekben az alkalmazottak, látogatók és az ott élők rendszeres tesztelésével és szűrésével hozzájárulhatunk a járvány kockázatának további csökkentéséhez.

Mivel az ilyen közösségekben magas a koronavírus előfordulási aránya, fontos, hogy a bentlakásos idősgondozási intézmények magas fokú éberséget tartsanak fenn, és továbbra is tegyenek olyan óvintézkedéseket, mint például a személyzet és a látogatók folyamatos szűrése gyors antigén tesztekkel, maszk viselése és kézhigiénia. Ez azért is rendkívül lényeges, mert a szociális intézmények lakói többnyire a koronavírus fokozott kockázatának kitett emberek kategóriáját gazdagítják, így esetükben még inkább releváns a rendszeres megelőzés. Kulcsfontosságú, hogy az itt dolgozók és ide látogatók ismerjék és elfogadják a covid-tesztelési technológiát, és a használatukra motiválja is őket a másokkal való törődés és a társadalmi szolidaritás teóriája.

A tesztelés sikerességének kulcsa abban rejlik, ha az eljárásra nem csupán egy orvosi metódusként, hanem társadalmi folyamatként tekintünk, ami innentől kezdve egy kötelező elem időseink védelme érdekében. A rendszeres Covid-19 tesztelés fontossága a szociális intézményekben tehát elsőrangú, és a tesztelés és az eredmények közlése közötti idő minimálisra csökkentése segít maximalizálni a megfelelő tesztelési stratégia hatását, és megkönnyíti az időben történő kapcsolatfelvételt és a koordinációt a folyamatos átvitel korlátozása érdekében. Így, ide minden további nélkül Covid antigén gyorsteszt kell, ami rendkívül könnyű, gyors és professzionális felhasználást tesz lehetővé.