Áruház

Az elektromos cigi általános tudnivalói

Summary

Napjainkban nagyon sokan cigarettáznak, egyesek a hagyományos cigarettát szívják, mások az elektromos cigarettát, vagy ahogyan a köznyelvben használni szokták az elektromos cigit használják. Az hagyományos cigaretta a káros hatásait mindenki ismeri, sokat nem kell taglalni, hiszen tudjuk, hogy milyen egészségügyi […]

elektromos cigi
elektromos cigi

Napjainkban nagyon sokan cigarettáznak, egyesek a hagyományos cigarettát szívják, mások az elektromos cigarettát, vagy ahogyan a köznyelvben használni szokták az elektromos cigit használják. Az hagyományos cigaretta a káros hatásait mindenki ismeri, sokat nem kell taglalni, hiszen tudjuk, hogy milyen egészségügyi problémákhoz vezethet. Ezt olyan formában is igyekeznek a tudatunkra adni, hogy a cigarettás dobozra különböző betegségek tünetei vannak feltüntetve, amelyekhez a dohányzás vezetett, vagy szöveg formájában vannak feltüntetve különböző felhívások. Ezek azért elég visszataszítóak, főleg, hogy a cigarettát nyilvános helyeken is használják, sőt gyerekek előtt is. Az elektromos cigivel kapcsolatban is megoszlanak a vélemények, főleg azzal kapcsolatban, hogy káros-e vagy nem, és ha káros, akkor milyen mértékben. Azt tudni kell, hogy az elektromos cigi is tartalmaz nikotint, viszont a papír, kátrány és egyéb káros anyag csak a hagyományos cigaretta használatával kerül a szervezetbe. Az elektromos cigi egy olyan elektronikus eszköz, amely lehet egyszer használatos vagy utántöltős, és nikotin tartalmú vagy nikotin mentes pára keletkezik általa.

Nagyon általánosítva az is elmondható, hogy párát cigizünk, a párát juttatjuk a tüdőbe. Pontosan e miatt van az, hogy az elektromos cigi egészségre gyakorolt hatása megosztja a véleményeket, mind a használok közérben, mind pedig a szakemberek körében. Azzal viszont mindkét tábor egyetért, hogy közel sem olyan káros, mint a hagyományos cigaretta.