Szolgálatás

Greatwin – Hogyan segít az AI az online marketingben?

Summary

A mesterséges intelligencia (AI) számos hatásos módon alakítja át az online marketinget. Az AI-technológiákat a marketingben többek között a közönségszegmentálás, az ügyfelek személyre szabása, a tartalomgenerálás, a médiavásárlás, a chatbotok, az automatizált e-mail marketing és az értékesítési előrejelzés területén használják […]

A mesterséges intelligencia (AI) számos hatásos módon alakítja át az online marketinget. Az AI-technológiákat a marketingben többek között a közönségszegmentálás, az ügyfelek személyre szabása, a tartalomgenerálás, a médiavásárlás, a chatbotok, az automatizált e-mail marketing és az értékesítési előrejelzés területén használják ki.

Igen nehéz volna manapság már olyan előremutató, sikeres céget találni, amelyik valamilyen szinten ne használná ki a mesterséges intelligencia által nyújtott lehetőségeket. A GreatWin oldal fejlesztői is kihasználják korunk legnagyobb digitális segítségét, úgy, hogy közben megmarad az emberi jelenlét is. A Greatwin csapata ugyanis pozitív benyomást keltett bennem minden olyan alkalommal például, amikor az ügyfélszolgálattal kellett beszélnem.


A különböző oldalak gyakran használják a mesterséges intelligenciát az ügyfélszolgálati részleg esetében, ez a GreatWin esetében is igaz, viszont nagyon jól van kitalálva a rendszer, hiszen amint a gép észleli, hogy egy számára túlságosan komplex kérdés merül fel, átirányít egy valódi személyhez, aki szintén rövid időn belül reagál és segít megoldani a fennakadást.

De nemcsak az ügyfélszolgálat területén lehet a mesterséges intelligenciát használni. Az AI algoritmusok segítségével szegmentálja a potenciális ügyfeleket és vásárlókat hasonló érdeklődési körrel, igényekkel vagy viselkedéssel rendelkező csoportokba. Ez lehetővé teszi a célzott és személyre szabott kommunikációt, növelve a marketingüzenetek relevanciáját és hatékonyságát. Az e-kereskedelmi platformok AI-alapú ajánlómotorjai az egyéni preferenciák és a vásárlási előzmények alapján javasolnak termékeket, jelentősen javítva az ügyfélélményt.
A mesterséges intelligencia, ahogyan láthatod, számos igazán hasznos feladat elvégzésére használható. Nekünk már csak annyi a dolgunk sok esetben, hogy megfogalmazzuk a megfelelő parancsokat, és lássuk meg azokat a kihívásokat, amelyek teljesítésében a mesterséges intelligencia a segítségünkre lehet.