Webáruház

Kanapék és fotelek – mire figyelj, amikor ilyesmit vásárolsz?

Summary

A kanapék és a fotelek talán a legtöbbet használt berendezési tárgyak. Ide huppanunk le egy nehéz nap után, a kanapén ülve tévézünk, a fotelben olvasunk stb. Fontos tehát, hogy amikor eldöntjük, milyen ülőalkalmatosságok kerüljenek a nappalinkba, ne siessük el a […]

A kanapék és a fotelek talán a legtöbbet használt berendezési tárgyak. Ide huppanunk le egy nehéz nap után, a kanapén ülve tévézünk, a fotelben olvasunk stb. Fontos tehát, hogy amikor eldöntjük, milyen ülőalkalmatosságok kerüljenek a nappalinkba, ne siessük el a döntést. Alaposan gondoljuk át, milyen igényeink vannak, mit kell szem előtt tartani. Így vásárolhatunk olyan darabokat, amiket biztos, hogy később is szeretni fogunk!

Mérjük fel, mekkora helyünk van!

Nagyon el lehet rontani a nappali összképét azzal, ha túl kicsi kanapét rakunk egy nagy helyre, vagy éppen túl nagyot igyekszünk bezsúfolni egy pici helyre. Az, hogy valami elfér, nem jelenti azt, hogy pont akkorát kell odatenni – érdemes egyben elképzelni az összképet.

kanapék és fotelek vásárlása esetén az első dolog tehát az, hogy meghatározd, mekkora mérettartományban gondolkodsz. Ezzel máris le tudod szűkíteni az amúgy óriási kínálatot, hogy könnyebb legyen a döntés.

Áldozzunk a kényelem oltárán!

A következő szempont természetesen a kényelem, hiszen mégiscsak olyan bútordarabokról van szó, amik esetében a komfort az elsődleges. Ezen nem érdemes átsiklani, mert jó ideig bánhatsz egy meggondolatlan vásárlást. Ha egy fotelben fél óra ücsörgés után már kényelmetlenül fészkelődsz, az biztos, hogy nem volt jó választás.

Ha online vásárolsz, picit nehezebb dolgod van, de azért nem lehetetlen jól választani. Egyrészt, bemehetsz offline üzletekbe, és kipróbálhatsz néhány típusú kanapét, illetve fotelt, másrészt, valószínűleg azt nagyjából tudod, hogy a puha, vagy a kicsit keményebb ülőalkalmatosságokat szereted – nos, ezek az információk rendszerint fel vannak tüntetve a termékoldalakon.

Színek és formák

A kanapék és fotelek meghatározzák a nappali összképét, fontos, hogy olyat válassz, ami küllemre is passzol a környezetbe. Rengeteg szín, minta, kialakítás áll rendelkezésre, hogy mindenki megtalálhassa, ami neki tetszik. Választhatsz semleges, harmóniát teremtő színeket, de a vibráló kontrasztok is trendik – Te tudod, melyik tükrözi igazán az egyéniségedet!

A fotó forrása:

Followtheflow / Shutterstock.com