Szolgálatás

Szuvidáló gépek: árak és egyéb hasznos tudnivalók

Summary

A szuvidáló gépek a modern konyhák kihagyhatatlan kellékei. Az omlós, tökéletesen puha és porhanyós húsok, valamint a roppanós zöldségek ezzel a merőben új technikával állíthatók elő a legkönnyebben. Nem hallottál még róla? Az alábbi cikkben összefoglaljuk, mit érdemes tudni a […]

Szuvidáló gépek:

A szuvidáló gépek a modern konyhák kihagyhatatlan kellékei. Az omlós, tökéletesen puha és porhanyós húsok, valamint a roppanós zöldségek ezzel a merőben új technikával állíthatók elő a legkönnyebben. Nem hallottál még róla? Az alábbi cikkben összefoglaljuk, mit érdemes tudni a szuvidáló gépekről.

 

Így működnek a szuvidáló gépek

A szuvidálás tulajdonképpen nem más, mint a vákuum alatt való főzés. A sous-vide francia szóból eredő elnevezés arra a módszerre utal, amikor alacsonyabb nyomáson főzzük meg az ételeket. Első körben zacskóba helyezzük őket, amelyből kiszívjuk a levegőt, légmentesen lezárjuk, így létrejön a vákuumhatás. Ezt követően az ételt forráspont alatti 60-90°C-os, állandó hőmérsékleten főzzük – ételtől függően – legalább 15-30 percig.

A szuvidálás előnyei az omlós húsok és zöldségek elkészítésénél használhatóak ki a leginkább. A technika alkalmazásával, az alacsonyabb főzési hőmérsékletnek köszönhetően az ételben marad minden értékes összetevő és tápanyag, a baktériumok és vírusok azonban egy csapásra megsemmisülnek. Számos pozitív tulajdonságának köszönhetően nem véletlen, hogy az utóbbi években így megnőtt a szuvidáló készülékek népszerűsége. Míg korábban csak az ételkiszállítók és éttermek használták, ma már helyet kapott számos háztartásban is.

A szuvidáláshoz három részre lesz szükségünk: a szuvidáló gépre, a vákuum tasakokra (ezekbe kerül az étel) és a szuvidáló medencére (ebben történik a főzés, miután csatlakoztattuk hozzá a gépet).

 

Mennyi az annyi? 

Most, hogy már tudjuk, mire szolgál a szuvidáló gép és milyen előnyei vannak a használatának, nézzük meg, mennyiért szerezhető be. Egy ilyen készülék közel 30.000 Ft-os áron érhető el, hozzátartoznak a vákuumzacskók és a tál is, amelyeken kívül a főzéshez semmilyen más eszköz nem szükséges. A gép azonnali és pontos melegítést biztosít mindvégig, így a főzési idő jelentősen leredukálható. A hús és a köret is elkészíthető egy lépésben ennek a nagyszerű eszköznek a segítségével.

Az ételek elkészítése nemcsak egyszerű és a gyors, de zsíradék hozzáadása nélkül lesznek tökéletes állagúak és tápanyagdúsak, így a szuvidáló gép használatával történő főzés az egyik legegészségesebb ételelkészítési módszer. A kezelés extra gyors és kényelmes, hiszen csak egy gombot kell megnyomni rajta. Nincs szükség bonyolult beállítások és funkciók ismeretére, alkalmazására.

A berendezés ráadásul maximálisan biztonságos is, hiszen akkor sem ég le az étel, ha magára hagyjuk a konyhában, de egyébként sem szükséges mellette állni. Túlmelegedés elleni védelemmel rendelkezik, a vízhiányról pedig figyelmeztet. A halk, mégis hatékony működés a konyhai berendezések legkedveltebb tagjává teszi majd a szuvidáló gépet.

Sokrétűségéhez képest méltányos áron érhető el ez a profikra jellemző, magas szintű főzési technológia egy átlagos otthonban is. Tegyünk egészséges, tápanyagban gazdag ételeket az asztalra ennek a nagyszerű készüléknek a segítségével!