Építkezés

Medence szigetelés kellő odafigyeléssel

Summary

A nyári időszak közeledtével sokakban felmerül az igény arra, hogy valamilyen formában odahaza is le tudják hűteni magukat kellőkképpen. Erre remek lehetőséget kínál egy saját kis strand létrehozása. Ez megoldható felfújható, vagy merev vázas medencék beillesztésével az udvarba, de van […]

medence szigetelés

A nyári időszak közeledtével sokakban felmerül az igény arra, hogy valamilyen formában odahaza is le tudják hűteni magukat kellőkképpen. Erre remek lehetőséget kínál egy saját kis strand létrehozása. Ez megoldható felfújható, vagy merev vázas medencék beillesztésével az udvarba, de van hosszabb távra szóló megoldás szintén. Építhető olyan víztároló, ami évtizedekre szól és csak takarítani kell. A kialakítás során a medence szigetelés az, amire kiemelt figyelmet fontos fordítani. Nem szabad megfeledkezni róla, hogy az alapváznak használt beton közel sem tökéletes szigetelő anyag. A nedvességnek utat enged a szerkezetéből adódóan, mivel pórusaiban az áramlás lehetséges.

Mivel a stabilitást vasalás kiképzésével végezzük, ezért nem engedhető meg, hogy a nedvesség a fémszerkezetre hatással legyen. A medence szigetelés ilyen formában azon túl, hogy meggátolja a vízvesztést, még a szerkezeti elemek stabilitásáért is felel. Többféle eljárás képzelhető el, ami alkalmas a víz megtartására. A medence szigetelés tekintetében a Sikalastic®-152 kétkomponensű cementhabarcs a rugalmas vízszigeteléshez lett igazítva. Medencéken túl pincék, tartályok, csatornák felületére is felvihető.

A szakemberek könnyen elboldogulnak a bedolgozásával. Teraszoknál, alapfalaknál, erkélyeknél ugyanúgy megfel, mint a medence szigetelés kiképzésére. Ha tehát profi termékkel akarunk dolgozni, akkor megéri a hun.sika.com weboldalt felkeresni ennek érdekében. További egyedi készítmények is szerepelnek a palettán, amik növelni tudják a hatásfokot és minél inkább kitolják a saját strand élettartamát.