Webáruház

Nem nehéz a motorolaj beszerzés

Summary

Néhány éve váltam autótulajdonossá. Ami azt illeti, nem gondoltam volna, hogy ennyire megszállottá fogok válni. Nem számítottam arra, hogy tényleg minden alkalommal inkább a kocsikulcshoz nyúlok, mintsem a tömegközlekedéshez. Én ezt úgy mondom, hogy akkoriban imádtam buszozni meg metrózni. Viszont […]

Néhány éve váltam autótulajdonossá. Ami azt illeti, nem gondoltam volna, hogy ennyire megszállottá fogok válni. Nem számítottam arra, hogy tényleg minden alkalommal inkább a kocsikulcshoz nyúlok, mintsem a tömegközlekedéshez. Én ezt úgy mondom, hogy akkoriban imádtam buszozni meg metrózni. Viszont a saját kocsim elrabolta a szívemet és felélesztette a vezetés iránti szeretetemet.

Őszintén talán már lehet néha úgy óvom, mintha egy előlény lenne, akiről nekem kell gondoskodnom. Az az igazság, hogy ez nem jár hátránnyal, hanem előnnyel: az autóm mindig remekül teljesít az állapotfelméréseken. Igen, rendszeresen hordom… Na meg mindig fényesen csillog! Rátérve a témára, anno a motorolaj számomra egy elég nagy dilemma volt, hiszen véletlenül sem akartam rosszat választani. Van egy ismerősöm, aki szerencsére minden kérdésemre tud választ adni, ha a járgányomról van szó.

Ő ajánlotta akkor az olajwebshop.hu oldalát, ahol megannyi márka motorolaj, váltóolaj és adalékanyag termékeit meg lehet találni. Nem túlzok a sokkal: árukínálatból nincs náluk hiány. Számomra beváltotta azokat a reményeket, amiket az ismerősöm ajánlása ébresztett bennem. Biztonságos, száz százalékban eredeti készítményeket árusítanak.

Az én autócskámba 10w40 motorolaj szokott kerülni, amit egyébként sosem értettem, hogy mit jelent. Viszont ez a weboldal egyik blogbejegyzése végre felvilágosított erről. Hiszen, ha alapból úgy állnátok neki a keresésnek, hogy fogalmatok sincs arról, milyen motorolaj felel meg az autótokba, az olajwebshop.hu útmutató videóval, illetve ismeretterjesztő blogbejegyzéssel is rendelkezésetekre áll a válasz megtalálásának érdekében. Ebben a blogbejegyzésben kaptam választ én is az eddig csak költőinek szánt kérdésemre, hogy: mi az a 10w40?! Ez a szám a viszkozitást jelöli. A „w” jelölés egészen konkrétan a winter (tél) szócskát jelenti, de valójában a hidegre utal. Ugyanis, a w előtt álló szám azt mutatja meg, hogy az olaj hogyan áramlik a kocsi hidegindításánál. Az utána álló szám pedig az üzemi hőmérsékleten történő áramlási értéket mutatja. Ebbe eddig bele sem gondoltam, pedig azzal tisztában voltam, hogy az olaj egyik legfontosabb tulajdonsága a súrlódás, amit kihasználnak a fém alkatrészek kopása ellenében.

Szeretem az olyan webshopokat, ahol nem sajnálják az információkat a vevőktől. Akármilyen előzetes tudással lépsz fel az oldalra, biztos lehetsz benne, hogy nem kell vakon keresgélned, mert az olajwebshop.hu cikkekkel és videókkal áll rendelkezésre a könnyebb eligazodás érdekében.

Visszatérve, említettem, hogy az én autómba olajcsere alkalmával 10w40 motorolaj kerül, amiből elképesztően széles választék található meg a webshopon. Természetesen mindegyik márka megfelel a szabványoknak, ki-ki különböző adalékanyagokkal megspékelve a termékeit. Mindig nehéz a választás, azonban az oldalon található szűrő segítségével mindig lehet szűkíteni a kört. Válogathatunk kiszerelés, csomagolás és gyártó szerint, vagy még gyártói specifikációk közül is. Így máris megkönnyebbül a keresés. Ezen felül a termékekhez egy részletes tájékoztató tartozik, amelyen keresztül betekintést nyerünk az adott árucikk adottságaiba. Csak, hogy említsek néhány példát: milyen autókhoz, illetve milyen típusú üzemanyaghoz tervezték, mihez alkalmas, kompatibilis-e katalizátorokkal. Emellett más adatokról is tájékozódhatunk, mindenféle szabványoknak, normáknak való megfelelésről, teljesítményekről. Ezt, aki szereti tudni, annak sem kell a sötétben tapogatóznia, mert az olajwebshop.hu a részletes termékleírásokból sem szenved hiányt. A gyártóról is lehet olvasni az oldalon, így, ha akár még abban is biztosak szeretnénk lenni, hogy jó márkát választunk, nem kell külön utána olvasni. Az olajwebshop.hu biztosít az alapos tájékozottságról. Az összes alkalommal, mikor tőlük rendeltem, csak és kizárólag kiváló minőségű és eredeti 10w40 motorolaj boldog tulajdonosává váltam.